Ministrul ungar de Externe, Péter Szijjártó, a făcut aceste declarații, ieri, ca răspuns la afirmațiile unor politicieni ucraineni pe această temă.

La o ședință de guvern de miercuri, ministrul ucrainean al Educației, Liliya Hrynevych, a declarat că opinia lui Szijjártó, conform căreia Ucraina ar trebui să se abțină de la a pune în practică noua lege a Educației, până la consultările cu etnicii maghiari din Transcarpatia, este „manipulatoare.

Ministrul de Interne, Arsen Avakov, a catalogat declarațiile lui Szijjártó drept „nerușinate și inacceptabile”.

„Noi nu putem fi convinși să nu mai facem nimic, prin șantaj și comentarii jignitoare”, a replicat ministrul maghiar de Externe.

El a cerut membrilor guvernului ucrainean să respecte legislația internațională și să „nu mai încerce să revoce drepturi câștigate” de minoritatea maghiară din Ucraina. Ungurii din Transcarpatia au dreptul la educație în limba maternă, așa cum a fost stabilit prin acorduri internaționale, a adăugat el.

Guvernul maghiar sprijină toate formele de consultare între guvernul din Ucraina și maghiarii din Transcarpatia, dar discuțiile trebuie să se concentreze pe probleme reale și drepturile ungurilor nu trebuie restrânse, a mai spus el, conform Daily News Hungary.

Tag-uri:
budapesta, ungaria, drepturi, maghiari, transcarpatia, ucraina, Péter Szijjártó, educație, ministru de externe

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-1131.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-1131-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Ministrul ungar de Externe, Péter Szijjártó, a făcut aceste declarații, ieri, ca răspuns la afirmațiile unor politicieni ucraineni pe această temă.La o ședință de guvern de miercuri, ministrul ucrainean al Educației, Liliya Hrynevych, a declarat că opinia lui Szijjártó, conform căreia Ucraina ar trebui să se abțină de la...

Preluat de la EVZ