Oficialii britanici susțin că armata Rusiei este implicată “în mod direct” într-un atac cibernetic, folosind virusul NotPetya, care a afectat Ucraina, în iunie 2017, și care ulterior s-a extins în mai multe țări europene, informează site-ul postului BBC.

Este pentru prima oară când Guvernul britanic acuză public Rusia pentru atacul cibernetic din luna iunie.

Reckitt Benckiser, producătorul Dettol, Durex și Strepsils, se află printre companiile britanice ale căror vânzări au fost afectate de virus.

Ministrul britanic al Apărării, Gavin Williamson, a declarat anterior că Rusia încearcă să provoace daune economiei Marii Britanii prin comiterea unor acte de sabotaj.

Rusia a negat că ar avea orice responsabilitate pentru atacul NotPetya, care ar fi cauzat companiilor pagube în valoare de 1,2 miliarde de dolari, argumentând că inclusiv companiile din Rusia au fost afectate.

NotPetya este un tip de virus care cere o anumită sumă de bani, amenințând că în caz contrar va șterge anumite informații sau documente aflate pe serverele companiilor vizate.

Experții ruși în anti-virus sunt de părere că cel puțin 2.000 de atacuri au fost lansate împotriva rețelelor Guvernului ucrainean și companiilor din Ucraina.

Theresa May l-a acuzat pe președintele rus Vladimir Putin, în luna noiembrie, că ar încerca să provoace un conflict între statele din Occident prin ingerințele în alegerile electorale, prin diseminarea de informații false și prin războiul cibernetic.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/marea-britanie-considera-ca-rusia-este-in-spatele-atacului-cibernetic-cu-virusul-notpety-1-46782.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/marea-britanie-considera-ca-rusia-este-in-spatele-atacului-cibernetic-cu-virusul-notpety-1-46782-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv