Un arădean inconștient a vândut la fier vechi o bombă. Pe lângă bomba de 50 de kilograme, a mai fost găsit și un proiectil exploziv de calibrul 152 mm. Muniția provine din cel de-al doilea Război Mondial.

Echipajul pirotehnic din cadrul ISU Arad a fost solicitat, vineri, de reprezentanții unei companii care colectează fier vechi să intervină pentru a ridica muniția și pentru a o depozita în condiții proprii, până la neutralizare.

“Miercuri, 22 februarie, în jurul orei 12,30, echipa pirotehnică din cadrul ISU Arad, condusă de locotenent Adelin Avramescu, s-a deplasat în zona fostului CAP Bujac, pentru a ridica două elemente de muniție rămase neexplodate din cel de-al Doilea Război Mondial. Muniția a fost găsită la un centru de colectare a fierului vechi. La fața locului pirotehniștii au găsit o bombă de aviație exploziv brizantă de 50 kg și un proiectil exploziv, calibrul 152 mm. Muniția a fost ridicată, transportată și distrusă în poligonul de la Fântânele”, au declarat reprezentanții ISU Arad.

Tag-uri:
bomba, arad, proiectil, al doilea razboi mondial, isu, fier vechi

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-1787.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-1787-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Un arădean inconștient a vândut la fier vechi o bombă. Pe lângă bomba de 50 de kilograme, a mai fost găsit și un proiectil exploziv de calibrul 152 mm. Muniția provine din cel de-al doilea Război Mondial.Echipajul pirotehnic din cadrul ISU Arad a fost solicitat, vineri, de reprezentanții unei...

Preluat de la EVZ