Klaus Iohaniis, președintele României, a vorbit în cadrul întâlnirii de la Bruxelles despre importanța menținerii unei unități între statele membre.

“Preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat importanţa menţinerii unităţii statelor membre spre obţinerea unui consens, subliniind faptul că România va acţiona, în calitate de preşedinţie a Consiliului UE, pentru facilitarea unui acord politic privind bugetul Uniunii Europene după 2020”, se precizează în comunicat. Şeful statului a susţinut că procesul de negociere trebuie să conducă la un buget al Uniunii “ambiţios, modern şi care să permită avansarea proiectului european şi să răspundă aşteptărilor tuturor cetăţenilor UE”.

De asemenea, el a evidenţiat necesitatea unui buget suficient, care să susţină în continuare finanţarea adecvată a politicilor care au condus la creştere şi dezvoltare. “Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat necesitatea creşterii convergenţei ca principală prioritate, cu menţinerea alocărilor substanţiale pentru politicile tradiţionale ale UE, care şi-au demonstrat valoarea adăugată şi beneficiile pentru statele membre. În acest sens, preşedintele României s-a pronunţat pentru finanţarea adecvată a Politicii de Coeziune în vederea reducerii decalajelor dintre statele membre şi regiuni, dar şi pentru reformarea acesteia pentru a răspunde cât mai bine nevoilor actuale ale statelor membre UE”, arată Administraţia Prezidenţială, conform Agerpres.

Pe de altă parte, preşedintele Iohannis a subliniat că ţara noastră susţine propunerea Parlamentului European privind noua distribuţie a mandatelor în legislatura 2019 – 2024, prin care România recuperează mandatul pierdut în legislatura actuală, urmând ca delegaţia de europarlamentari români să fie compusă din 33 de membri. “Distribuţia propusă de Parlamentul European este obiectivă, echitabilă şi respectă principiul conform căruia niciun stat nu pierde locuri”, se precizează în comunicat. Potrivit sursei citate, şefii de stat şi de guvern au agreat propunerea Parlamentului European privind noua distribuire a locurilor în perspectiva părăsirii Uniunii de către Marea Britanie.

Tag-uri:
iohannis, anunt, romania, bruxelles, presedinte, uniunea europeana, ue

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-1811.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-1811-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Klaus Iohaniis, președintele României, a vorbit în cadrul întâlnirii de la Bruxelles despre importanța menținerii unei unități între statele membre.'Preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat importanţa menţinerii unităţii statelor membre spre obţinerea unui consens, subliniind faptul că România va acţiona, în calitate de preşedinţie a Consiliului UE, pentru facilitarea unui...

Preluat de la EVZ