Anunţul vine la doar două săptămâni după ce 34 de cercetători care activează pentru Google şi diverse centre universitare din Statele Unite au semnat o lucrare care pretinde că rezultatul tratamentelor medicale poate fi prevăzut cu ajutorul statisticilor şi al inteligenţei artificiale.

Această nouă tehnologie  celor de la Google a descoperit o noua cale prin care problemele cardiace pot fi depistate din timp, cu ajutorul inteligenţei artificiale, scrie News.ro.

Astfel, prin compararea rezultatului scanării respective a fundului de ochi cu o vastă bază de date, AI-ul poate depista pacienţii care prezintă risc sau au suferit deja accidente cardiace, tehnica bazându-se pe ample cercetări în domeniu.

Prin scanarea fundului de ochi, care este populat de numeroase vase sânge, se poate crea o imagine de ansamblu a stării generale de sănătate.

Nivelul de acurateţe al AI-ului în acest caz este în prezent de 70%, puţin sub media de 72% a metodei clasice care realizează un scor bazat pe mai mulţi indici. Însă, folosirea AI-ului este mai rapidă pentru că nu mai sunt necesare recoltarea şi analizarea sângelui, mai scrie sursa citată. 

Tag-uri:
google, ochi, test, probleme cardiace, algoritm de AI

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-1857.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-1857-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSanatate
Anunţul vine la doar două săptămâni după ce 34 de cercetători care activează pentru Google şi diverse centre universitare din Statele Unite au semnat o lucrare care pretinde că rezultatul tratamentelor medicale poate fi prevăzut cu ajutorul statisticilor şi al inteligenţei artificiale.Această nouă tehnologie  celor de la Google a...

Preluat de la EVZ