“Comisia de planificare și urbanism a Ierusalimului  a aprobat construcția a 3.000 de noi  unități locative în zona Gilo din sudul Ierusalimului”, a relatat postul de radio Kol Israel.

“Planificarea este ca aceste unități locative să fie construite pe o suprafață de aproximativ 280 de dunami (28 de hectare), majoritatea terenurilor fiind în proprietatea palestiniană în prezent”.

“Aceasta este o zi istorică pentru orașul Ierusalim”, a declarat miercurea aceasta Meir Turjeman, președintele Comitetului Municipal de planificare al Ierusalimului, citat de postul de radio israelian.

“Am aprobat construcția a mii de unități noi de locuit în așezarea Gilo, în vederea încurajării cuplurilor tinere de a se muta la Ierusalim”, a declarat Turjeman.

“Ne-am angajat să construim cât mai mult posibil pentru a consolida majoritatea evreiască a Ierusalimului”, a mai adăugat acesta.

Anul trecut, canalul 10 al televiziunii israeliene a dezvăluit planurile autorităților de la Ierusalim de a construi 300.000 de noi unități locative în Ierusalim, ca parte a unui proiect de lege denumit  “Ierusalimul mai mare”, care vizează includerea în zona municipală a orașului sfânt a unor colonii evreiești construite în teritoriile ocupate palestiniene .

Potrivit Canalului 10, majoritatea acestor unități locative vor fi construite în zone situate dincolo de linia verde de demarcație, în teritoriile palestiniene ocupate de către Israel în timpul războiului arabo-israelian din anul 1967.

Aproximativ 600.000 de coloniști israelieni trăiesc în prezent în peste 100 de așezări evreiești, construite în Cisiordania și Ierusalimul de Est după anul 1967, multe dintre acestea fiind construite pe vechile amplasamente ale unor așezări evreiești antice.

Potrivit dreptului internațional, Cisiordania și Ierusalimul de Est sunt considerate drept “teritorii ocupate” și orice activitate de construcție a unor noi așezări evreiești  este considerată ca ilegală de către forumurile internaționale.

Tag-uri:
ierusalim

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-1813.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-1813-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
'Comisia de planificare și urbanism a Ierusalimului  a aprobat construcția a 3.000 de noi  unități locative în zona Gilo din sudul Ierusalimului', a relatat postul de radio Kol Israel.'Planificarea este ca aceste unități locative să fie construite pe o suprafață de aproximativ 280 de dunami (28 de hectare), majoritatea...

Preluat de la EVZ