„Toată lumea lucra cu spor, nu era ca acum, când vezi atâţia muncitori lenevind pe şantiere când ei ar trebui să muncească. Am început să punem asfalt la câteva luni după terminarea studiului de fezabilitate, iar guvernanţii ăştia de acum tot fac studii de fezabilitate şi nu sunt în stare de atâţia ani să înceapă construcţia autostrăzii Piteşti-Sibiu, pe care toată România o cere.

De ce atunci se putea să se facă o autostradă repede şi acum o lălăim la nesfârşit?”, a declarat, pentru Adevărul, Dumitru Antonescu, unul dintre muncitorii care a participat la constuirea Autostrăzii, la comanda lui Nicolae Ceaușescu și care avea, pe atunci, doar 25 de ani.

Lucrările de construcţie ale autostrăzii Bucureşti-Piteşti au fost finalizate în 1972, autostrada având o lungime de 96 de kilometri şi patru benzi de circulaţie. Interesant este şi faptul că, pentru realizarea A1, s-au folosit nu mai puţin de 445.000 de tone de asfalt.

Tag-uri:
autostrada, autostrada a1, nicolae ceausescu, ceausescu construire autostrada


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-22.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-22-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSocial
„Toată lumea lucra cu spor, nu era ca acum, când vezi atâţia muncitori lenevind pe şantiere când ei ar trebui să muncească. Am început să punem asfalt la câteva luni după terminarea studiului de fezabilitate, iar guvernanţii ăştia de acum tot fac studii de fezabilitate şi nu sunt în...

Preluat de la EVZ