Un judecător de la Tribunalul Suceava a decis, vineri, arestarea preventivă a lui Gheorghe Suciu, autorul unui gest de o cruzime rar întâlnită. Bărbatul din Gura Humorului l-a stropit cu benzină pe tatăl să, în urmă cu două zile, după care i-a dat foc. Bătrânul de 86 de ani a scăpat cu viaţă, datorită intervenţiei vecinilor şi apropiaţilor care l-au auzit urlând de durere, în timp ce ardea de viu.

Bătrânul s-a ales cu arsuri pe cap, gât, torace anterior și posterior, abdomen, regiunea lombară, mâini, adică pe aproximativ 60% din suprafața corporală, transmite Monitorul de Suceava. Agresorul, Gheorghe Suciu, este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie, cu referire la tentativă la infracţiunea de omor.

Din probatoriul administrat de poliţişti şi de procurorul de caz reiese că “’în seara zilei de 7 martie 2018, în timp ce se afla la domiciliul său din localitatea Mănăstirea Humorului, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi al unor conflicte anterioare, inculpatul Suciu Gheorghe a exercitat acte de violenţă asupra victimei S.P., tatăl său, cu intenţia de a-i suprima viaţa”. Astfel, transmit procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, “ inculpatul a aruncat asupra tatălui său, în vârstă de 86 de ani, o cantitate de lichid puternic inflamabil, acţiune urmată de aprinderea acestuia”.

Medicii legişti au constatat că victima a prezentat “șoc postcombustional instalat ca urmare a arsurilor prin flacără și contact, gr. II, III, IV, ce interesează capul, gâtul, toracele anterior și posterior, abdomenul, regiunea lombară, membrele superioare, reprezentând aproximativ 60% suprafață corporală. Leziunile s-au putut produce prin flacără și contact cu un lichid (posibil benzină). Aceste leziuni pot necesita în vederea vindecării un număr de 28-30 zile de îngrijiri medicale dacă nu survin complicații”.

În opinia medicului legist, leziunile au pus viața victimei în primejdie.”Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale”, se menţionează în comunicatul de presă transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

Tag-uri:
cruzime, incendiat, tata, benzina, foc, arestat


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-6.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-6-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Un judecător de la Tribunalul Suceava a decis, vineri, arestarea preventivă a lui Gheorghe Suciu, autorul unui gest de o cruzime rar întâlnită. Bărbatul din Gura Humorului l-a stropit cu benzină pe tatăl să, în urmă cu două zile, după care i-a dat foc. Bătrânul de 86 de...

Preluat de la EVZ