În emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3, din seara zilei de 7 martie, deputatul Ioan Cupșa a avut următoarele intervenții:

„(…) Mugur Ciuvică: De exemplu, mai ales că e oarecum în domeniul dumneavoastră, a plecat Coldea. E istorie – ziceți dumneavoastră. Dar omul lui Coldea care conducea Direcția Juridică din SRI, domnul Dumbravă, a fost promovat în funcție. Este secretar general al SRI și se duce la conferințe pe teme juridice în continuare. Deci secretarul general Dumbravă a apărut astăzi, a prezentat Dragomir, a participat acum câteva zile la analele juridice, nu știu cum, un mare simpozion pe teme juridice cu zeci de participanți. Și Dumbravă, secretar general acum teoretic, nu mai e în câmpul tactic, a fost acolo să-și dea cu părerea despre justiție din partea SRI-ului. Deci sunt așa, a plecat Coldea chiar cu totul? Parcă n-a plecat chiar de tot așa.

Ioan Cupșa: În egală măsură, însă, se recunoaște că SRI-ul într-o bună măsură s-a reașezat în normalitate.

Mugur Ciuvică: Am înțeles, dar Dumbravă a rămas acolo.

Ioan Cupșa: Domnul Dumbravă, într-adevăr, îmi aduc aminte, în celălalt mandat, în anii 2013 – 2014, era destul de activ.

Mugur Ciuvică: Și acum e.

Ioan Cupșa: Era activ, în ce sens activ? Se prezenta la Comisia Juridică, sprijinea anumite texte de lege, sigur, care priveau în mod direct siguranța națională, care priveau activitatea SRI. De o bună bucată de timp, însă, nu l-am mai văzut. Și eu credeam că a dispărut pur și simplu din această instituție. E o informație și pentru mine.

Mihai Gâdea: N-a dispărut.

Ioan Cupșa: Nu mă preocupă câtuși de puțin schema de personal a SRI-ului”

„Era o prezență discretă. Am aflat mai târziu care era rolul dumnealui”

Contactat vineri de EVZ, Ioan Cupșa nu și-a retras cuvintele și a spus că este sigur de prezența generalului SRI la ședințele parlamentare.

Potrivit acestuia, Dumbravă a fost prezent „doar la ședințe publice” ale Comisiei Juridice.

„A participat când aveam de dat un aviz sau raport pe anumite texte de lege privind siguranța națională. Reprezenta SRI”, a spus deputatul. Întrebat care erau respectivele texte de lege, acesta a răspuns că nu-și amintește.

„Nu-l cunoșteam, știam că era juristul instituției, aceasta a fost percepția mea. Abia mai târziu am aflat care era rolul dumnealui”, a zis Cupșa. Întrebat care era rolul lui Dumbravă, deputatul nu a răspuns.

„Dl Dumbravă era o prezență discretă, la locul ei, nimic deosebit”, a adăugat el.

„Am rămas surprins când am aflat că era general. Nu mă așteptam ca un general SRI să reprezinte serviciul în fața Comisiei parlamentare”, a mai spus deputatul Ioan Cupșa.

Câmp tactic

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
În emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3, din seara zilei de 7 martie, deputatul Ioan Cupșa a avut următoarele intervenții: „(...) Mugur Ciuvică: De exemplu, mai ales că e oarecum în domeniul dumneavoastră, a plecat Coldea. E istorie – ziceți dumneavoastră. Dar omul lui Coldea care conducea Direcția Juridică...

Preluat de la EVZ