Păpușa fost creată după un model german de desen animat pe nume Bild Lilli Doll. Este prima păpuşă produsă la scară largă, care are caracteristici ale adulţilor. Numele de Barbie (numele complet Barbara Millicent Roberts) este dat după numele fiicei creatoarei americane.

Barbie avea o garderobă și un stil propriu de viață. Au fost vândute peste un miliard de păpuși Barbie în 140 de țări.

Într-o serie de cărți publicate de Random House în anii 1960, părinții ei se numeau George și Margaret Roberts, din orășelul fictiv Willows, Wisconsin. În cărțile publicate de Random House, se spunea despre Barbie că a urmat Liceul Willows, în timp ce în cărțile Generation Girl, publicate de Golden Books în 1999, se spunea că a urmat Liceul (fictiv) Manhattan International din New York City (asemănător cu Liceul real Stuyvesant).

Barbie a fost un pion important în lumea păpușilor, devenind în același timp ținta numeroaselor controverse și procese în justiție, dar și a parodiilor ce vizau atât păpușa cât și “stilul său de viață.”

rootstireaActualitate/EsentialDivertisment
Păpușa fost creată după un model german de desen animat pe nume Bild Lilli Doll. Este prima păpuşă produsă la scară largă, care are caracteristici ale adulţilor. Numele de Barbie (numele complet Barbara Millicent Roberts) este dat după numele fiicei creatoarei americane. Barbie avea o garderobă și un stil propriu...

Preluat de la EVZ