O ieșeancă a fost obligată să plătească daune morale către fostul soț, după ce acesta a aflat de pe Facebook că a fost înșelat și părăsit, sentința fiind o premieră pentru Judecătoria Iași.

O femeie din Iași a fost obligată de magistrații din cadrul Judecătoriei Iași la plata unor despăgubiri morale în valoare de 2.000 de lei, în urma divorțului de fostul soț, care a aflat de pe Facebook că soția a decis să îl părăsească.

Decizia Judecătoriei Iași nu este definitivă și poate fi contestată.

Totul a pornit în urmă cu aproximativ un an, când femeia a plecat din locuința comună, iar soțul a aflat de pe rețeaua de socializare că aceasta ar fi plecat în străinătate cu un alt bărbat.

Femeia care își părăsise domiciliul conjugal a postat pe Facebook fotografii cu împreună cu cel cu care plecase în străinătate, spunând că au o relație.

În fața instanței, bărbatul a susținut că nu au existat neînțelegeri între ei doi, însă femeia a afirmat că ar fi fost agresată, dar nu a reușit să dovedească acest lucru.

„Clientul meu s-a consumat foarte mult și a căzut în depresie, am depus la dosar și înscrisuri medicale care atestă acest lucru. Din această cauză, el a făcut tratament de specialitate peste șase luni, iar, mai apoi, a avut nevoie de consiliere psihologică”, a declarat, pentru Mediafax, avocatul Paula Alina Lupu, care îl reprezintă pe reclamant.

Potrivit acesteia, în fața instanței, femeia a venit însoțită de bărbatul cu care se afișase pe pagina de Facebook și a recunoscut că a început o nouă relație cu acesta chiar în timpul căsătoriei.

„Noi am solicitat divorțul din culpa exclusivă a pârâtei și daune de 4.000 de lei. Cert este că e prima hotărâre de acest gen dată în instanțele ieșene. Spețele de genul acesta ridică probleme deosebite de ordin probatoriu, motiv pentru care mă bucur că am reușit să obținem la Iași prima hotărâre prin care s-au acordat daune morale în urma desfacerii căsătoriei. Deși suma acordată este modica, pentru clientul meu reprezintă o compensație pentru suferința psihică și afectivă care i-a fost cauzată, o recunoaștere a faptului că situația în care a fost pus a fost una injustă”, a mai spus Paula Alina Lupu.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/femeie-obligata-la-daune-morale-dupa-ce-sotul-a-aflat-ca-a-fost-parasit-pe-facebook-47318.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/femeie-obligata-la-daune-morale-dupa-ce-sotul-a-aflat-ca-a-fost-parasit-pe-facebook-47318-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv