Reamintim că astăzi sunt peste 100 de localităţi urbane şi rurale din Republica Moldova, plus trei raioane care au semnat adeziunea faţă de reîntregirea naţională semnând Declaraţia de Unire cu România. Gestul aleşilor locali este simbolic şi nu lezează Constituţia, dar reprezintă un act clar de voinţă politică unionistă.

Declaraţiile de Unire au intrat recent în atenţia preşedintelui Igor Dodon, care îi ameninţă pe semnatari cu represalii din partea autorităţilor de stat, informează timpul.md.

Primarul municipiului Iaşi Mihai Chirica îi va întâmpina pe aleşii locali unionişti sâmbătă, la Palatul Culturii

Primarii de pe cele două maluri ale Prutului vor să pună bazele unei asociaţii care îi va regrupa pe toţi aleşii locali unionişti, potrivit unui comunicat al Platformei Unioniste Acțiunea 2012. Toți aleșii locali din R. Moldova urmează să-și pună semnătura pe documentul istoric, care va duce la crearea unei organizații formată din aleși locali de pe amble maluri ale Prutului.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Reamintim că astăzi sunt peste 100 de localităţi urbane şi rurale din Republica Moldova, plus trei raioane care au semnat adeziunea faţă de reîntregirea naţională semnând Declaraţia de Unire cu România. Gestul aleşilor locali este simbolic şi nu lezează Constituţia, dar reprezintă un act clar de voinţă politică...

Preluat de la EVZ