Asta pentru că acolo s-au construit toate generaţiile de autocamioane româneşti-SR 101, Carpaţi, Bucegi, Roman Diesel şi Dac. În anii ‘70, acolo se produceau 33.000 de maşini pe an. Ce a fost atunci, dar şi unde s-a ajuns astăzi.

Zeci de modele pentru toate ramurile economiei. Camioanele noastre au transportat mărfurile pe întreg teritoriul ţării. Povestea apariţiei şi dezvoltării lor reprezintă o pagină necesară de istorie economică românească.

Viaţa uzinei „Roman” a început în anul 1921, când s-a înfiinţat Societatea Romloc, unde se reparau locomotive şi vagoane. De-a lungul anilor, uzina a trecut prin numeroase transformări, de nume, dar şi din punctul de vedere al produselor. În anul 1938, Societatea Romloc a început să fabrice armament şi a devenit o afacere bănoasă. După naţionalizare, în 1953, uzina a fost botezată „Steagul Roşu”, iar guvernul de atunci i-a dat o nouă destinaţie: producerea primelor autocamioane româneşti. Primul model, SR 101, a ieşit pe poarta uzinei un an mai târziu. Atunci s-au produs 700 de camioane, iar în 1977 s-a ajuns la o producţie record de 33.000 de maşini pe an.

Sursa TVR

Tag-uri:
ceausescu, Steagul Roşu Braşov, camioane, industrie, victorie, comunism


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-40.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-40-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSocial
Asta pentru că acolo s-au construit toate generaţiile de autocamioane româneşti-SR 101, Carpaţi, Bucegi, Roman Diesel şi Dac. În anii ‘70, acolo se produceau 33.000 de maşini pe an. Ce a fost atunci, dar şi unde s-a ajuns astăzi. Zeci de modele pentru toate ramurile economiei. Camioanele noastre au transportat...

Preluat de la EVZ