Nina Iliescu, soția președintelui de onoare al partidului, a spus, pentru România TV, că acesta nu poate merge din cauza unei probleme mai vechi de la picior. „Este ca un om de 88 de ani”, le-a declarat Nina Iliescu jurnaliștilor.

În 2015, la ultimul Congres PSD la care a participat, Ion Iliescu a avut un discurs vehement. Le-a reproşat liderilor social-democraţi că au o “slabă legătură” cu mediul intelectual.

Acestea sunt declarațiile lui Iliescu din 2015

„Mă bucur că pot fi alături și la acest Congres. Primul lucru pe care aș vrea să îl amintesc: nu numai punctul de plecare care a fost Revoluția română, PSD fiind partidul care duce mai departe idealurile și obiectivele revoluției din decembrie ’89.

(…)

Se impune o clarificare ideologică permanentă care să permită reintegrarea acestor teme, care au stat la originea apariției partidului nostru, în gândirea programatică a partidului. Este momentul reafirmării opțiunii de stânga a partidului.

E bine ca am ales preşedintele partidului cu votul tuturor membrilor, dar era şi mai bine dacă era o reala competiţie, cu mai multe oferte.

Este o critică directă la adresa liderilor partidului nostru, care au o slabă legătură cu intelectualii ţării. Nu sunt prezenţi în mijlocul lor, în acţiuni specifice. Aş vrea să amintesc doar un eveniment recent – Festivalul “Enescu”.

A fost o mare manifestare a culturii româneşti. Liderii PSD n-au fost prezenţi. O singură dată a apărut Ponta pentru câteva minute dintr-un concert.

Este un semnal că nu prea sunt deschişi liderii partidului nostru la viaţa intelectuală, la viaţa culturală şi ăsta e un prost semnal.

Nu poate un partid să aibă forţă dacă nu are alături de el intelectualitatea ţării, (…) oamenii care dau tonul în afirmarea noastră în lume. Asupra acestei chestiuni eu aş dori o reflecţie mai profundă din partea conducerii noastre de partid care va fi aleasă şi să marcheze acest Congres o cotitură.

Avem o problemă în recrutarea, pregătirea şi promovarea elitelor politice şi administrative, în asigurarea profesionalismului acestora şi aceasta nu se rezolvă îngustând baza de recrutare, folosind criterii care nu au legătură cu meritele personale”.

Tag-uri:
iliescu, ion iliescu, prezenta, congres, psd, declaratii


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-53.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-53-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Nina Iliescu, soția președintelui de onoare al partidului, a spus, pentru România TV, că acesta nu poate merge din cauza unei probleme mai vechi de la picior. „Este ca un om de 88 de ani”, le-a declarat Nina Iliescu jurnaliștilor. În 2015, la ultimul Congres PSD la care a participat,...

Preluat de la EVZ