Premierul a vorbit desprte proiectele României 100, un program pentru România următorilor 100 de ani. ”Vom adopta legea finanțelor publice locale, legea turismului, vom modifica legea redevențelor, legea minelor, legea lobby-ului, legea violenței domestice. Vom introduce dispozitivele electronice de monitorizare pentru ca femeile să nu mai moară cu ordinele de protecție în brațe. Vom introduce formularul unic, factura electornică, înființarea filtrului 2 în vamă, extinderea vămilor de la Giurgiu și Constanța. Introducerea indicatorilor de performanță în administrația locală, evaluarea anulă, bonusuri. În cazul nerespectării indicatorilor, contractele vor înceta. Va fi adoptat programul de împrumuturi de 40.000 de lei fără dobândă pentru tineri. Vom avea programul pentru programul cu persoanele cu dizabilități, crearea unui fond de 100 de milioane de lei, vom stimula fiscal activitatea ONG-urilor de profil, vom da amenzi celor care nu respectă legislația pentru aceste persoane”.

”Dragi colegi așa cum am spus, scopul unei guvernări este de a asigura bunăstarea cetățenilor. În campania electorală am avut un slogan generos, mai mulți români în clasa de mijloc. Acesta este scopul celor 100 de măsuri , care să ofere un nivel de trai mai ridicat, și care să ofere mai mulți bani în buzunarele românilor”, a spus Viorica Dăncilă.

Premierul s-a referit la realizarea în 2018 a drumului expres Pitești-Craiova, încpeerea lucrărilor la autostrada București – Suceava, varianta ocolitoare Bârlad, autostrada Borș – Suplacu de Barcău. ”Mulți și-au pus speranța și nu au fost dezamăgiți de un program introdus de Liviu Dragnea. Domnule Stănescu, primarii așteaptă aceste proiecte ca pe o pâine caldă, bani avem, să dăm drumul investiții. Sunt 2.110 de proiecte de alimentare cu apă, construcția de 1.145 gradinițe creșe, 1.960 școli, 117 săli de sport”, a spus Dăncilă.

Premierul ROmâniei a continuat cu alte proiecte care vor fi realizate în 2018. ”Tot în 2018, anul centenar, vom finaliza construcția danei 80 din Portul Constanta, finalizarea varianta ocolitoare Caracal, MIhăilești, Carei, recepționarea a 60 de km de autostradă, recepționarea a 136 km de cale ferată, rectoarele trei și patru de la Cenavodă”.

Armata va avea de finalizat proiectul modernizării avioanelor Șoim. Premierul a întrebat de ministrul Fifor: ”Programe de modernizare avioane Șoim, aici este Mihai Fifor? Ai pe mână doi la sută și poți relanda producția națională. Avem program de investiții la Transelectrica și Transgaz,care va deveni un principal jucător regional pe piața transportului de gaze. Transgaz participă la privatizarea operatorului grec de gaze. Tot in 2018, în cele 100 de măsuri pentru 100 de ani, avem capitalizarea Tarom după modelul Lot din Polonia. Și pentru că gîndul nostru merge și pentru cei plecați afară, avem 100 de milioane de lei anual, vom susține deschiderea de școli românești pestre graniță, în mari localități unde stau români”, a spus Dăncilă.

O altă măsură pomenită de Dăncilă se referă la Fondul Suveran de Investiții. ”Zece miliarde de euro, cu administrare privată, vom investi în autostrăzi, spitale, centre de colectre române fructe. Finalizare stadion Târgiu Jiu, organziația PSD Gorj unde sundeți, să puneți șampania la rece că vin la inaugurare. Alte patru stadioane vor fi construite, Steaua, Dinamo, etc. Mai avem finalizarea a 92 de cămine culturale și a șase bazine de înot”, mai spune Dăncilă.

Tag-uri:
Viorica Dancila, PSD, Congres, Romania 100


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-68.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-68-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Premierul a vorbit desprte proiectele României 100, un program pentru România următorilor 100 de ani. ”Vom adopta legea finanțelor publice locale, legea turismului, vom modifica legea redevențelor, legea minelor, legea lobby-ului, legea violenței domestice. Vom introduce dispozitivele electronice de monitorizare pentru ca femeile să nu mai moară cu ordinele...

Preluat de la EVZ