„Ce câștigă o Românie din bălăcărirea permanentă, cu false informații de cele mai multe ori, a lucrului pe care îl face Biserica? Dar mi-am dat seama că, oricât de răi și de păcătoși am fi, tot Hristos e Biserica”, a spus părintele Necula, una dintre cele mai ascultate voci ale Bisericii Ortodoxe Române, potrivit Activenews.ro.

Făcând referire la scandalul recent de la MNȚR, părintele Necula a punctat că difuzarea unui film cu tematică gay în una dintre sălile muzeului a avut un scop clar, acela de a enerva și de a scoate din „inerția bunului simț a președintelui Coaliției pentru Familie”.

„Mi-a atras atenția discursului unui regizor român, multi-premiat, care, întâmplător era și distribuitorul filmului în România și care ne aducea ca argument multele premii pe care le-a luat filmul respectiv.

Biserica ia premiu în fiecare duminică și în fiecare zi. Dacă vrea cineva să vadă premianții României, poate să-i vadă: amărâții de profesori de la catedră, medicii care numai ei știu cum mai pot opera, polițiștii pe care îi înjură. Mi-am dat seama că atacul e la premiu, e la persoană, nu e la România.

Vizibil acolo s-a ales muzeul, și s-a repetat difuzarea altui film, din punctul meu de vedere chiar mai slab decât primul, atât de vădit, în încercarea de a enerva și de a scoate din inerția bunului simț, a unei persoane de-acolo, care nu întâmplător e și președintele Coaliției pentru Familie.

Nu e decât o manipulare ordinară a unui conflict născut din nimic. Mi-a plăcut foarte mult în perioada aceea un articol scris de un tânăr care spunea „culmea ironiei, activiștii sunt deranjați de activismul unor oameni la un film despre activism”. Dubla unitate de măsură nu e de ieri, de azi. România este marcată de această dublă unitate de măsură.

În ce se lovește acum este Icoana deplinei pudori de care avem nevoie ca oameni în social”, a punctat părintele Necula.

Tag-uri:
necula, mtr, scandal, biserica


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-148.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-148-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSocial
„Ce câștigă o Românie din bălăcărirea permanentă, cu false informații de cele mai multe ori, a lucrului pe care îl face Biserica? Dar mi-am dat seama că, oricât de răi și de păcătoși am fi, tot Hristos e Biserica”, a spus părintele Necula, una dintre cele mai ascultate voci...

Preluat de la EVZ