Șeful Poliției Române, Cătălin Ioniță, a anunțat, astăzi, că Ministerul Afacerilor Interne a alocat în luna februarie, 2 milioane de lei pentru reabilitarea sediilor secțiilor de poliție din București și suma de 7 milioane de lei pentru 250 posturi de poliție din mediul rural.

“Până la sfârșitul lunii martie, vom încheia un acord cadru cu durată de patru ani prin care se vor achiziționa veste antiglonț și antiînjunghiere, este vorba despre 70.000 de bucăți, căști antiglonț cu vizor 1.000 bucăți și scuturi antiglonț 370 de bucăți. Nevoia reabilitării unor sedii de poliție, atât în mediul rural, cât și în cel urban, în luna februarie au fost atribuite 9 milioane de lei, 7 milioane dintre acestea pentru reabilitarea unor posturi de poliție, vorbesc de cel puțin 250 de sedii de poliție, iar 2 milioane de lei pentru secții din Capitală. Nevoia de mijloace de mobilitate. Și aici există o achiziție centralizată la nivelul MAI, iar Poliției Române îi va reveni un număr semnificativ de autospeciale, în jur de 800 de bucăți”, a declarat Cătălin Ioniță, într-o conferință de presă.

El a precizat că pe data de 17 martie va fi organizat un concurs pentru angajarea de noi psihologi în cadrul Poliției Române, în șase unități județene.

“Cunoașterea personalului are două paliere rolul psihologului de unitate care poate avea la îndemână o fișă a angajatului, pentru a identifica mai bine comportamente potențial deviante. E important să angajăm mai mulți psihologi și am început acest demers. Pe 17 martie va fi un concurs pentru angajare a specialiștilor psihologi în șase unități, respectiv județele Buzău, Bihor, Harghita, Ilfov, IGPR și școala de agenți poliție Vasile Lascăr din Câmpina. În plus, suntem într-un proces de evaluare a necesarului de teste psihologice care să răspundă nevoilor instituționale, după finalizare urmând a fi demarată procedura de achiziție”, a conchis șeful IGPR.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/7-milioane-de-lei-pentru-reabilitarea-a-250-posturi-de-politie-din-mediul-rural-47351.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/7-milioane-de-lei-pentru-reabilitarea-a-250-posturi-de-politie-din-mediul-rural-47351-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv