Titirezul cu trei palete, care se învârte și acționează ca o elice a fost nclus în 2017 pe lista obiectelor periculoase. Mai exact, ar fi vorba de 11 modele de ″fidget spinner″⁣ , care au și fost eliminate de pe piață deoarece nu corespundeau regulamentului Uniunii Europene privind siguranţa jucăriilor.

Comisia Europeană publică anual un raport cu privire la produsele periculoase care urmează să fie interzise sau care au fost retrase de pe piața unică a Uniunii Europene, potrivit Agerpres.

Bunurile care sunt cel mai des semnalata sunt jucăriile, care de obicei includ componente mici care pot fi înghițit e de bebeluși.

Jucăria ″fidget spinner″ ⁣ a avut o popularitate incredibilă anul trecut. Alături de aceasta, o altă jucărie cu popularitate crescută în rândul copiilor este Kendama.

Iulian Ghişoiu, directorul unuia dintre cele mai mari magazine online din România pentru bebeluşi şi copii – afirma că, de numai în prima jumătate a anului 2017, s-au vândut câteva mii de kendama şi spinner fidget, iar cei mai mulţi copii au cumpărat aceste jucării deoarece s-au plictisit de tehnologie şi vor să se întoarcă la simplitate, la antrenarea coordonării minte-mâini.

Tag-uri:
jucarie, copii, fidget spinner, danatoare, comisia europeana, uniunea


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/hand-2601923_960_720.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/hand-2601923_960_720-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Titirezul cu trei palete, care se învârte și acționează ca o elice a fost nclus în 2017 pe lista obiectelor periculoase. Mai exact, ar fi vorba de 11 modele de ″fidget spinner″⁣ , care au și fost eliminate de pe piață deoarece nu corespundeau regulamentului Uniunii Europene privind siguranţa...

Preluat de la EVZ