Adevărul este că a fost un weekend al securizării pozițiilor politice, atât la PSD, cât și la PNL, dar, într-o mai mică măsură, același lucru s-a întâmplat și la ALDE.

Să le luăm pe rând, pentru informarea celor care au fost mai inspirați și s-au bucurat de primul sfârșit de săptămână de primăvară autentică.

La PSD a fost un Congres în care Liviu Dragnea și-a securizat poziția de lider, prin valul de aplauze primite ca răspuns la întrebarea sa dacă să rămână conducătorul partidului. Al doilea eveniment a fost acela că Viorica Dăncilă a primit a doua funcție în formațiune, cea de președinte executiv. După ce schimbarea a două guverne a costat partidul multe procente în opțiunile electoratului, mai ales prin prea desele schimbări de strategie în mai toate domeniile, acum PSD o asigură pe Dăncilă prin acest vot că e intangibilă, măcar până la următorul Congres.

Nu a fost nici măcar vorba de pedepsirea lui Niculae Bădălău, care a eliberat funcția de președinte executiv pentru Dăncilă, dar a fost recompensat imediat cu cea de președinte al Consiliului Național. Aceste lucruri au fost explicate în ziarul nostru, că e un Congres al stopării hemoragiei de votanți produsă de prea desele cutremure din Guvern, că Dăncilă nu are cum să piardă o alegere organizată tocmai pentru ea.

A treia decizie importantă care s-a luat îi vizează tocmai pe cei din partid care nu au înțeles asta. Congresul a reușit, prin vot sau prin manevre la vot, e fără importanță acum, izolarea unui grup dizident care a reușit să producă agitație în ultima perioadă, de la desemnarea premierului și a miniștrilor din Guvernul Dăncilă.

Cel mai important exponent este Ecaterina Andronescu, păcălită la desemnarea prim-ministrului, lăsată pe margine și la alegerea ministrului Educației. Soarta acestui grup a fost negociată, se pare, cu Gabriela Firea care, din susținătoare a Ecaterinei Andronescu a ajuns să fie vocea care a propus-o pe Dăncilă pentru a doua poziție în partid. Asta a fost tot. Restul sunt glume pe net, indignarea celor care erau deja indignați.

La PNL, lucrurile au mers tot pe ideea de securizare a pozițiilor. Ședința de duminică se anunța una furtunoasă, în care Ludovic Orban, abia scăpat de povara unui dosar penal, să facă execuții, evaluări. În locul acestora, liberalii au votat un candidat pentru funcția de premier. Așa cum era de așteptat, propunerea lor este Ludovic Orban. De ce era nevoie de această decizie?

Tag-uri:
Klaus Iohannis, cel mai castigat, Congres, PSD, Alexu Racoviceanu, Racoviceanu EVZ, Cotroceni


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-172.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-172-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialOpinii EVZ
Adevărul este că a fost un weekend al securizării pozițiilor politice, atât la PSD, cât și la PNL, dar, într-o mai mică măsură, același lucru s-a întâmplat și la ALDE. Să le luăm pe rând, pentru informarea celor care au fost mai inspirați și s-au bucurat de primul sfârșit de...

Preluat de la EVZ