Ministrul slovac de Interne, Robert Kalinak, a demisionat, luni, ca urmare a crizei politice generate de asasinarea jurnalistului Jan Kuciak, cel care investiga activităţile unei grupări infracţionale care avea legături cu mafia italiană.

“Este important ca stabilitatea să fie menţinută, aşa că am decis să demisionez din funcţia de vicepremier şi de ministru de Interne. Cred că voi contribui mai mult la ancheta aflată în desfăşurare dacă demisionez. Funcţia nu a fost niciodată importantă pentru mine. Cel mai important este să-i aducem pe ucigaşi în faţa justiţiei”, a spus Kalinak.

Vă reamintim că un jurnalist britanic care a lucrat cu Jan Kuciak a declarat că “slovacul era pe punctul de a publica o investigaţie care arăta legături între mafia italiană şi politicieni corupţi din Slovacia. Mai exact, ar fi vorba despre plăţi frauduloase cu fonduri europene, în cadrul unui sistem pus la punct de către cetăţeni slovaci şi italieni care au legături cu gruparea de crimă organizată “Ndrangheta“, notează Reuters.

Tag-uri:
ministrul, Slovacia, demisia, Robert Kalinak, Jan Kuciak, Mafia italiană


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-215.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-215-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Ministrul slovac de Interne, Robert Kalinak, a demisionat, luni, ca urmare a crizei politice generate de asasinarea jurnalistului Jan Kuciak, cel care investiga activităţile unei grupări infracţionale care avea legături cu mafia italiană. 'Este important ca stabilitatea să fie menţinută, aşa că am decis să demisionez din funcţia de vicepremier...

Preluat de la EVZ