Arnold Schwarzenegger, fost guvernator al Californiei, intenționează să dea în judecată companiile petroliere, acuzându-le de omorârea a numeroase persoane în întreaga lume din cauza poluării, relatează site-ul Politico.com.

Arnold Schwarzenegger a anunțat că a inițiat discuții cu diverse firme de avocatură pentru intentarea unei acțiuni judiciare contra companiilor petroliere.

“Cazul nu diferă de cel al fumatului. Industria tutunului a știut ani întregi, decenii, că fumatul va omorî oameni, că va afecta oamenii și va crea cancer, dar informațiile au fost ascunse și negate. Apoi, la un moment dat, producătorii de țigări au fost dați în judecată și au trebuit să achite compensații de sute de milioane de dolari”, a declarat Arnold Schwarzenegger.

“Companiile petroliere au știut începând din anul 1959, aveau propriile studii, că folosirea combustibililor fosili va genera încălzirea climei la nivel global și că acești carburanți vor fi dăunători vieților oamenilor, vor omorî oameni”, a subliniat Schwarzenegger.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/schwarzenegger-va-da-in-judecata-companiile-petroliere-acuzate-ca-omoara-oameni-prin-poluare-47360.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/schwarzenegger-va-da-in-judecata-companiile-petroliere-acuzate-ca-omoara-oameni-prin-poluare-47360-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv