Comisia SRI îl va întreba pe Coldea, în audierea programată de la ora 11.00, printre altele, despre relația lui cu procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

Fostul ministru și consilier prezidențial Elena Udrea a relatat în comisia SRI, la audierea sa din 19 octombrie 2017, că Florian Coldea i-ar fi spus despre șefa DNA Laura Codruța Kovesi, că „ar fi fost utilă” în perspectiva alegerilor prezidenţiale din 2009.

„Ne-a spus un lucru pe care îl considerăm foarte grav: declaraţie a domnului Coldea, spusă doamnei Udrea, atunci când l-a întrebat ,De ce o susţineţi atât de mult pe doamna Kovesi?’, spunea (…) că ar fi fost destul de utilă sau foarte utilă în perspectiva alegerilor prezidenţiale din anul 2009”, a zis preşedintele Comisiei SRI, Claudiu Manda.

De asemenea, Coldea va fi audiat și despre colaborarea dintre SRI și DNA, interceptările realizate de SRI în dosarele DNA, precum și despre includerea de către SRI a justiției în „câmpul tactic” al serviciului secret.

Aniversări

Întâlnirile informale din sediile SRI vor face și ele obiectul audierii lui Coldea.

Ex-directorul SRI George Maior a confirmat, la audierea din 27 februarie, că lideri politici precum Victor Ponta și Liviu Dragnea au participat alături de șefa DNA și șefa ÎCCJ, Laura Codruța Kovesi respectiv Livia Stanciu, la petreceri private care au avut loc în locații SRI cu ocazia Zilei Naţionale a României, a Zilei SRI, dar și „cu ocazia zilelor de naştere sau de nume” ale lui Coldea, potrivit lui Manda.

Arestare

O altă temă aflat pe agenda comisiei de control a SRI este o afirmație a Elenei Udrea, potrivit căreia Coldea dorea arestarea ei pentru că o socotea „o sursă paralelă de informaţii pentru preşedinte”.

„Am dat aici exemple de oameni care veneau şi îmi spuneau direct din partea domnului Coldea că dacă mai continui să spun anumite lucruri mai departe, dacă sabotez anumite acţiuni ale sistemului, divulgându-le preşedintelui sau vorbind public, o să sfârşesc rău, o să sfârşesc arestată. Cred că aceştia vor fi chemaţi în comisie, am dat şi nume de persoane care la vremea aceea veneau şi îmi spuneau: `Ai grijă, dacă nu te potoleşti, urmează să fii arestată`. Era în 2013”, a afirmat Udrea.

Baroni

În vizorul comisiei se află și discuțiile informale care ar fi avut loc în 2009-2010 între „persoane din conducerea SRI, Justiţie, mediul politic” și în care, potrivit lui Udrea, „se contura ideea că PSD e un partid puternic şi trebuie <> să nu mai ocupe atât spaţiu în spectru şi soluţia ar fi ca baronii locali ai PSD să fie anchetaţi şi deferiţi justiţiei”.

Voiculescu

Tot Elena Udrea a mai relatat în comisia SRI despre „intervenții ale unor ofițeri SRI în instanțe și justiție”. „Atunci a dat și exemplul Antenei 3 și a lui Dan Voiculescu și a spus că aflase personal de la Maior și Coldea că va intra o doamnă judecâtoare în complet și că va da foarte repede decizia de condamnare la 10 ani”, a povestit Manda.

Tag-uri:
coldea, sri, udrea, comisia, audiat


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-237.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-237-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Comisia SRI îl va întreba pe Coldea, în audierea programată de la ora 11.00, printre altele, despre relația lui cu procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. Fostul ministru și consilier prezidențial Elena Udrea a relatat în comisia SRI, la audierea sa din 19 octombrie 2017, că Florian Coldea i-ar fi...

Preluat de la EVZ