Atacul neurotoxic care l-a vizat pe un fost agent secret rus a fost comis cu o substanță de uz militar, “cel mai probabil” de către Rusia, afirmă premierul Marii Britanii, Theresa May, care a dispus convocarea ambasadorului rus și a amenințat cu o ripostă puternică.

Atacul care l-a vizat pe fostul agent rus Serghei Skripal și pe fiica acestuia a fost comis cu o substanță neurotoxică de uz militar, a declarat Theresa May luni seară în Camera Comunelor.

“Cel mai probabil” Rusia este responsabilă de ceea ce s-a întâmplat, a adăugat Theresa May.

“Trebuie să fim pregătiți să aplicăm măsuri mult mai extinse. Miercuri, vom face o analiză detaliată a răspunsului oferit de statul rus. Dacă nu va fi oferit niciun răspuns credibil, vom concluziona că această acțiune este echivalentul folosirii forței de către statul rus contra Marii Britanii, astfel că voi reveni în Camera Comunelor pentru a stabili gama largă a măsurilor de ripostă”, a atras atenția Theresa May, potrivit Sky News.

“Această tentativă de asasinat prin folosirea unei substanțe neurotoxice de uz militar într-un orășel britanic nu este doar un delict care a vizat familia Skripal, ci și o acțiune nediscriminatorie și lipsită de inteligență contra Marii Britanii, punând în pericol viețile civililor nevinovați. Nu vom tolera tentative îndrăznețe de acest gen de a ucide civili nevinovați pe teritoriul britanic”, a insistat Theresa May.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv