Ministrul spune și că numărul deţinuţilor din România este de 22.884, în timp ce în sistemul penitenciar lucrează 12.795 de funcţionari publici cu statut special.

„Astăzi când vorbim avem în penitenciar un număr total de 22.884 de deţinuţi (…) şi tot astăzi când vorbim în sistemul penitenciar, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, avem încadraţi un număr de 12.795 de funcţionari cu statut special (…). Ce este îmbucurător? Faptul că numărul deţinuţilor se află pe un trend, pe o direcţie descendentă. Numărul zilnic al celor care ies din penitenciare este mai mare decât numărul celor care intră în penitenciare”, a declarat Toader, citat de Agerpres.

Toader subliniat însă că nu trebuie să aşteptăm ca problema din penitenciare să se rezolve în mod natural, prin reducerea numărului celor care ajung după gratii. „De aceea am luat şi luăm în continuare măsuri. Din categoria măsurilor referitoare la infrastructură, ştiţi că avem două penitenciare care se află în proceduri de studiu de fezabilitate, penitenciarul de la Berceni din Prahova şi cel de la Unguriu din Buzău. Fiecare penitenciar va fi cu câte o mie de locuri, fiecare penitenciar va fi nou construit şi fiecare din cele două penitenciare va fi la standarde europene moderne”, a precizat ministrul Justiţiei.

Tudorel Toader a mai anunţat că la Bucureşti va fi înfiinţată o şcoală de formare iniţială şi continuă a angajaţilor din penitenciare.

Tag-uri:
toader, tudorel toader, probleme, penitenciare, supraaglomerare, numar


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-229.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-229-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Ministrul spune și că numărul deţinuţilor din România este de 22.884, în timp ce în sistemul penitenciar lucrează 12.795 de funcţionari publici cu statut special. „Astăzi când vorbim avem în penitenciar un număr total de 22.884 de deţinuţi (...) şi tot astăzi când vorbim în sistemul penitenciar, Administraţia Naţională...

Preluat de la EVZ