85 de curți și gospodării din 3 localități din Harghita sunt inundate, după ce debitele râurilor și ale pârâurilor au crescut în urma topirii zăpezilor, ploilor sau scurgerilor de pe versanți, în vreme ce un drum județean și un pod au fost afectate, circulația desfășurându-se cu dificultate.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că 30 de curți din localitatea Lăzarea, 15 gospodării din Fileni și 40 din Suseni au fost inundate.

Zeci de pompieri sunt mobilizați pentru scoaterea apelor.

”Este afectat DJ 131, la ieșirea din localitatea Mărtiniș spre Rareș, după ce râul Homorodu Mic s-a revărsat pe carosabil. Un pod a fost inundat și se circulă greoi. Râurile Târnava Mare, Olt, Homorodu Mic și Homorodu Mare sunt monitorizate”, a spus Alina Ciobotariu.

Debitele râurilor și ale pârâurilor din Harghita au crescut mult în ultimele ore, ca urmare a topirii zăpezilor, ploilor din ultimele ore și a scurgerii apelor de pe versanți.

Bazinele hidrografice Homorodul Mic și Homorodul Mare din județele Harghita și Brașov au intrat până marți la miezul nopții sub cod roșu de inundații, conform unei alte avertizări emise de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA).

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/harghita-85-de-curti-din-trei-localitati-inundate-dupa-revarsarea-raurilor-47378.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/harghita-85-de-curti-din-trei-localitati-inundate-dupa-revarsarea-raurilor-47378-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv