Un polițist din Slatina se află în stare gravă la Institutul ”Matei Balș” din Capitală, fiind diagnosticat cu gripă porcină, în timp ce iubita sa este internată la spitalul din localitate, fiind suspectă că ar fi luat virusul.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Slatina, Cătălin Rotea, a declarat că este vorba despre un polițist în vârstă de 40 ani, diagnosticat cu gripă porcină, care săptămâna trecută a fost internat în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Slatina. 

Bărbatul s-a adresat la medicii din localitate, iar de acolo a fost intubat și transferat cu ajutorul elicopterului SMURD într-un spital din capitală, unde i-a fost confirmată prezența virusului gripal.

”Pacientul s-a prezentat în urgență în cursul zilei de joi, a fost internat, iar starea sa de sănătate s-a înrăutățit și s-a luat decizia de a fi transferat la Institutul «Matei Balș» din Capitală”, a declarat Cătălin Rotea.

Iubita polițistului este și ea sub observația medicilor. Femeia, care a intrat în contact direct cu bărbatul, este suspectă de gripă.

Șeful Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt, Andrei Iordache, a declarat că nu sunt suspiciuni că și alte persoane, colegi ai polițistului, ar fi luat virusul.

”A fost efectuată o anchetă epidemiologică și s-a luat legătura cu medicul de la cabinetul medical al IPJ Olt pentru a fi luate toate măsurile care se impun. Până la această oră, nu există suspiciuni că ar mai fi și alte persoane infectate cu acest virus gripal, iar situația este monitorizată cu atenție”, a afirmat Andrei Iordache.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/politist-din-slatina-in-stare-grava-dupa-ce-a-fost-diagnosticat-cu-gripa-porcina-47369.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/politist-din-slatina-in-stare-grava-dupa-ce-a-fost-diagnosticat-cu-gripa-porcina-47369-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv