Moscova trebuie să explice în maximum 24 de ore de ce fostul agent rus Serghei Skripal și fiica acestuia au fost otrăviți cu o substanță neurotoxică de uz militar, a anunțat premierul britanic Theresa May, informează site-ul postului BBC.

Premierul Theresa May a afirmat că “cel mai probabil” Rusia este responsabilă de atacul din Salisbury.

Secretarul de Stat american Rex Tillerson a declarat că Washingtonul este de acord cu evaluarea Londrei și că trebuie să existe “consecințe serioase”.

Moscova consideră acuzațiile nefondate.

Ministrul britanic de Interne, Amber Rudd, a prezidat o întrunire a comitetului de urgență al Guvernului, COBRA, pentru a discuta cazul fostului agent rus.

Serghei Skripal și fiica lui au fost expuși contactului cu o substanță toxică, în cursul unui incident produs în localitatea Salisbury, situată în provincia Wiltshire, la circa 100 de kilometri vest de Londra. 

Fostul agent al Serviciului rus de informații militare (GRU) și fiica acestuia sunt în stare critică în urma atacului cu o substanță neurotoxică. Un polițist care a intervenit este, de asemenea, în stare gravă. În total, 21 de persoane au primit îngrijiri medicale după ce au inhalat vapori ai substanței folosite în atac.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/rusia-trebuie-sa-explice-in-24-de-ore-folosirea-substantei-neurotoxice-in-cazul-skripal-47367.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/rusia-trebuie-sa-explice-in-24-de-ore-folosirea-substantei-neurotoxice-in-cazul-skripal-47367-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv