Comisia Europeană plănuiește să ceară țărilor extracomunitare să accepte repatrierea azilanților respinși, iar statele care refuză ar putea să fie vizate de limitări privind vizele de călătorie în Uniunea Europeană, relatează cotidianul Die Welt, potrivit agenției de știri Reuters.

Legislația propusă, despre care cotidianul german afirmă că va fi anunțată miercuri, prevede ca țărilor care nu cooperează în ceea ce privește repatrierile le vor fi acordate mai puține vize pentru diplomați și persoanele cu pașapoarte de serviciu, pe o perioadă inițială de trei luni.

În cazul în care autoritățile din respectivul stat continuă să refuze cooperarea, atunci vor fi impuse limite și în ceea ce privește vizele pentru toți cetățenii acelui stat.

Potrivit planului, statele membre UE vor informa Comisia Europeană dacă se confruntă cu probleme legate de repatrierea azilanților respinși, caz în care executivul european va decide un răspuns la această situație.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/hghgh-1-47362.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/hghgh-1-47362-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv