Un adolescent din județul Iași a fost obligat de magistrați să-și finalizeze studiile liceale, printr-o sentință în care acesta a fost condamnat, miercuri, pentru trafic de droguri.

Tribunalul Iași a decis, miercuri, ca un adolescentul din Iași care era judecat pentru constituire de grup infracțional organizat și trafic de droguri să fie obligat să meargă înapoi la școală.

“Instanța a dispus aplicarea, în cazul inculpatului minor Gabriel P., a măsurii educativă a asistării zilnice pe o durată de șase luni, sub supravegherea Serviciului de Probațiune Iași, pentru comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc în formă continuată, precum și introducerea în țară, fără drept, de droguri de risc în formă continuată. Totodată, instanța obligă inculpatul minor ca, pe durata măsurii educative, să finalizeze cursurile liceale”, au menționat magistrații ieșeni.

În același dosar, judecătorii au dispus condamnarea pentru alte două persoane, dintre care una la 3 ani și 9 luni de închisoare cu executare și alta la doi ani și 6 luni cu suspendare.

Sentința nu este definitivă, ea putând fi atacată la instanța de judecată superioară, respectiv la Curtea de Apel Iași.

Procesul a început pe data de 7 septembrie 2017, după ce anchetatorii i-au acuzat pe cei trei tineri de trafic de droguri. Conform procurorilor, aceștia ar fi introdus canabis pe “piața neagră” din Iași.

În urmă cu câteva săptămâni, tot judecătorii ieșeni au obligat printr-o sentință un cuplu acuzat de evaziune fiscală să meargă la școală, pentru a finaliza măcar clasele primare. 

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/adolescent-condamnat-pentru-trafic-de-droguri-obligat-de-instanta-sa-isi-termine-liceul-47404.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/adolescent-condamnat-pentru-trafic-de-droguri-obligat-de-instanta-sa-isi-termine-liceul-47404-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv