Biroul Politic Județean PNL Neamț a dizolvat, miercurea trecută, conducerea organizației de partid din municipiul Piatra-Neamț, în frunte cu primarul reședinței de județ, Dragoș Chitic.

Procurori

Unul din motive a fost trimiterea în judecată a lui Chitic de către procurorii DNA, pe 1 februarie 2018, pentru abuz în serviciu. „Eu am cerut preşedintelui Dragoş Chitic să se retragă până să-şi rezolve problemele juridice, aşa cum a făcut şi dl. Orban. Nu doar eu, ci mulţi colegi i-au solicitat asta!”, a spus George Lazăr, prim-vicepreşedintele PNL Neamţ, după ședința de „execuție”. Întâlnirea PNL Neamț a avut loc la două zile după ce președintele formațiunii, Ludovic Orban, a fost declarat nevinovat de ÎCCJ. Orban nu și-a ascuns nemulțumirea că fost nevoit să se retragă din prim-planul politic în 2016, când DNA l-a acuzat pe nedrept de fapte de corupție.

Absențe

O altă acuzație adusă în PNL primarului din PiatraNeamț a fost că edilul ar fi lipsit de la ședințele de partid. „În condiţiile în care ai fost votat pe listele unui partid, respecţi regulile acestui partid. Dacă nu faci act de prezenţă în Biroul Permanent Judeţean, unde se iau cele mai importante decizii, trasate de la centru, de la preşedintele Ludovic Orban, decizii clare, fă-ţi un partid al tău, şi acţionează în el”, a spus Mihai Stoica, consilier județean PNL.

Avertisment

Primarul a catalogat decizia ca fiind una „nedreaptă” și a apreciat că PNL Neamţ „îşi periclitează şansa de a deveni cea mai puternică forţă politică judeţeană”. Deputatul Laurențiu Leoreanu i-a luat apărarea. „Este un om serios și implicat, iar o lipsă de colaborare sau dialog nu cred că poate atrage o așa sancțiune. Are sprijinul meu”, a zis acesta. Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat duminică, după ce a aflat de situația din Neamț: „Nu pot să accept ca unii să demită pe nepusă masă primari de municipii aflaţi în funcţie. Ce alt serviciu mai mare poţi să-i faci PSD într-un municipiu decât să-l demiţi din funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale pe primarul PNL? Să terminăm cu astfel de prostii şi cu astfel de decizii care sunt luate fără nicio noimă”.

Variante

Conducerea centrală a PNL va stabili, săptămâna viitoare, calea de urmat pentru aplanarea conflictului. Surse liberale au relatat EVZ că opinia majoritară de la București este că PNL Neamț a făcut o greșeală pentru că liberalii au doar 13 primari în reședințele de județ și partidul nu-și permite izolarea acestora în vederea alegerilor europarlamentare și prezidențiale de anul viitor.

Tag-uri:
pnl, orban, ochitare, implozie


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-356.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-356-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Biroul Politic Județean PNL Neamț a dizolvat, miercurea trecută, conducerea organizației de partid din municipiul Piatra-Neamț, în frunte cu primarul reședinței de județ, Dragoș Chitic. Procurori Unul din motive a fost trimiterea în judecată a lui Chitic de către procurorii DNA, pe 1 februarie 2018, pentru abuz în serviciu. „Eu am...

Preluat de la EVZ