Sportivul Tibi Ușeriu este la un pas să bată toate recordurile celor mai dificile ultramaratoane din lume. Doar 160 de kilometri îl despart pe maratonist de finish-ul competiției 6633 Arctic Ultra. Oboseala și durerile care-l chinuie pe român sunt de nedescris, fiind vizibile și într-unul dintre filmulețele făcute publice.

Aproximativ 160 de kilometri îl despart pe românul Tibi Ușeriu de un nou record. Acesta este pe cale să câștige 6633 Arctic Ultra pentru a treia oară. Sportivul deja este singurul concurent din istoria acestui ultramaraton care a câștigat de două ori consecutiv. Potrivit ultimelor update-uri ale organizatorilor, Tibi a plecat din Inuvik (punct de control situat la kilometrul 459, dintre cei 617 ai cursei), după un somn de 8 ore, cel mai lung de până acum.

Deși și-a obișnuit admiratorii cu un telefon zilnic, în care povestește cum se simte și care sunt condițiile pe care trebuie să le înfrunte, Tibi a ajuns atât de extenuat la Inuvik, încât nu a mai fost în stare să sune acasă.

„Tibi a avut parte de o pauză de 8 ore în Inuvik și se va îndrepta în scurt timp spre Tuk Road”, se precizează pe pagina de Facebook a 6633 Arctic Ultra. Un filmuleț postat miercuri dimineața pe pagina de Facebook a Asociației Tășuleasa Social arată oboseala cu care se confruntă românul. Acesta face eforturi supraomenești să se ridice din genunchi și să își continue drumul.

„După câțiva kilometri a dat de zăpadă mare, traseul a devenit o adevărată luptă de supraviețuire, sania părea un bolovan imens care nu voia să vină după el. A fost atât de uimit, încât din când în când se întorcea și se uita la sanie, să vadă dacă nu cumva i-au pus ceva pietre în ea. Când a ajuns era complet epuizat. Organizatorii s-au cam panicat, dar după ce doctorii l-au examinat, au constatat uimiți că e ok. Ne-a spus că efectiv nu are putere să vorbească la telefon, să îl iertăm, dar trebuie neapărat să doarmă și va suna după aceea”, se arată în raportul de cursă postat de Tășuleasa Social.  

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/imagini-sfasietoare-cu-tibi-useriu-la-cercul-polar-47408.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/imagini-sfasietoare-cu-tibi-useriu-la-cercul-polar-47408-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv