„Fiecare Cameră a Parlamentului numeşte, la propunerea Biroului permanent şi pe baza recomandării Comisiei juridice, în calitate de judecător, persoana care a întrunit votul majorităţii membrilor prezenţi”, prevede modificarea propusă de deputatul PSD Eugen Nicolicea, scrie Agerpres.

Prin legea actuală, judecătorii constituţionali erau numiţi „cu votul majorităţii membrilor” unei Camere. Ea a fost a fost adoptată pe 14 februarie de Senat, în calitate de for decizional, şi a trecut tacit de Camera Deputaţilor în 28 iunie 2016.

Curtea Constituţională se compune din nouă judecători numiţi pentru un mandat de nouă ani, care nu poate fi prelungit sau înnoit. Trei judecători sunt numiţi de Camera Deputaţilor, trei de Senat şi trei de preşedinte.

Tag-uri:
iohannis, lege, curtea constitutionala, schimbare, alegere, alegere judecatori


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-396.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-396-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
„Fiecare Cameră a Parlamentului numeşte, la propunerea Biroului permanent şi pe baza recomandării Comisiei juridice, în calitate de judecător, persoana care a întrunit votul majorităţii membrilor prezenţi”, prevede modificarea propusă de deputatul PSD Eugen Nicolicea, scrie Agerpres. Prin legea actuală, judecătorii constituţionali erau numiţi „cu votul majorităţii membrilor” unei...

Preluat de la EVZ