Moscova nu va răspunde la ultimatumul Guvernului de la Londra până nu primește mostre din substanța chimică folosită în atacul neurotoxic care l-a vizat pe un fost agent dublu rus, a anunțat Ambasada Rusiei în Marea Britanie, potrivit agenției Reuters.

Atacul neurotoxic care l-a vizat pe un fost agent secret rus a fost comis cu o substanță de uz militar, “cel mai probabil” de către Rusia, a afirmat luni seară premierul Marii Britanii, Theresa May, care a dispus convocarea ambasadorului rus și a amenințat cu o ripostă puternică. “Cel mai probabil” Rusia este responsabilă de ceea ce s-a întâmplat. “Trebuie să fim pregătiți să aplicăm măsuri mult mai extinse. Miercuri, vom face o analiză detaliată a răspunsului oferit de statul rus. Dacă nu va fi oferit niciun răspuns credibil, vom concluziona că această acțiune este echivalentul folosirii forței de către statul rus contra Marii Britanii, astfel că voi reveni în Camera Comunelor pentru a stabili gama largă a măsurilor de ripostă”, a atras atenția Theresa May.

“Rusia nu va răspunde la ultimatumul Londrei până când nu primește mostre din substanța chimică”, a declarat un purtător de cuvânt al Ambasadei ruse în Marea Britanie.

Ambasada Rusiei din Marea Britanie a reiterat că Moscova nu este implicată în incidentul din Salisbury și a atras atenția că “orice amenințare cu măsuri punitive împotriva Rusiei va fi urmată de o ripostă”.

Fostul spion rus Serghei Skripal, rănit în orașul britanic Salisbury, probabil a fost atacat cu o substanță neurotoxică, au stabilit anchetatorii britanici. Potrivit unor surse din cadrul investigației, substanța folosită este din gama Noviciok, un agent chimic dezvoltat în laboratoarele sovietice.

Marea Britanie ar putea să ia măsuri după ce Rusia a refuzat să răspundă ultimamului dat de Londra

Theresa May ar putea să anunțe noi măsuri împotriva Federației Ruse, după ce Moscova a refuzat să răspundă la ultimatul dat de Londra în cazul fostului agent rus, Serghei Skripal, care a fost otrăvit cu o substanță de uz militar, relatează site-ul postului BBC.

Rusia a negat orice implicare în otrăvirea lui Serghei Skripal și a fiicei acestuia. Premierul Theresa May se va întâlni cu liderii serviciilor de informații într-o ședință la Downing Street, pentru a discuta problema.

Downing Street a anunțat că Theresa May a primit susținerea președintelui american Donad Trump, care a fost de acord, în urma unei convorbiri telefonice, că Moscova “trebuie să dea răspunsuri clare despre utilizarea agentului chimic”.

Un purtător de cuvânt a adăugat că președintele francez Emmanuel Macron și cancelarul german Angela Merkel, cât și cele trei țări baltice, au condamnat atacul și și-au oferit suportul Marii Britanii.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/rusia-nu-va-raspunde-la-ultimatumul-londrei-in-legatura-cu-atacul-neurotoxic-47390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/rusia-nu-va-raspunde-la-ultimatumul-londrei-in-legatura-cu-atacul-neurotoxic-47390-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv