„Politicile comerciale nu sunt neutre în ceea ce privește egalitatea bărbat-femeie”, a afirmat în cadrul dezbaterii Malin Björk (foto), co-raportoare a proiectului împreună cu eurodeputata Eleonora Florenza, ambele reprezentantele Stângii. Acordurile de liber-schimb au impacturi diferențiate asupra femeilor în sectoare precum agricultura sau industria textilă, a explicat Björk. Potrivit rezoluției, în prezent „doar 20% dintre partenerii comerciali nemembri ai UE menționează drepturile femeilor”.

„Dacă începem să impunem clauze precum aceasta, lumea va râde de noi”, s-a împotrivit Joachim Starbatty, din grupul Conservatorilor. „Nu putem impune viziunea noastră de gen întregii lumi. Acesta este colonialism.” Iar France Jamet, din grupul Națiunilor și Libertăților, a afirmat că, în condițiile în care „Europa numără 20 de milioane de șomeri”, măsura propusă este „anecdotică”.

Rezoluția impune „includerea unui capitol privind dimensiunea de gen în acordurile comerciale ale Uniunii” și o mai corectă paritate între sexe în componența echipelor de negociatori.

Cu toate acestea, decizia de a aplica rezoluția Parlamentului European aparține Comisiei Europene.

Tag-uri:
egalitate


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-417.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-417-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
„Politicile comerciale nu sunt neutre în ceea ce privește egalitatea bărbat-femeie”, a afirmat în cadrul dezbaterii Malin Björk (foto), co-raportoare a proiectului împreună cu eurodeputata Eleonora Florenza, ambele reprezentantele Stângii. Acordurile de liber-schimb au impacturi diferențiate asupra femeilor în sectoare precum agricultura sau industria textilă, a explicat Björk. Potrivit...

Preluat de la EVZ