Călin Popescu Tăriceanu a avut, sâmbătă seara, o intervenție telefonică la România TV pentru a discuta detaliile acestui scandal creat în jurul protocoalelor încheiate de DNA.

„Ceea ce mi se pare mult mai important este luarea de atitudine a prim-ministrului şi a ministrului Justiţiei, şi cred că această atitudine pe care au exprimat-o este una foarte sănătoasă şi corectă din punct de vedere politic şi juridic şi cred că această desecretizare trebuie făcută cât mai rapid. Am văzut că ministrul Justiţiei s-a angajat să facă lucrul acesta, cred că şi ca urmare a declaraţiei făcută de prim-ministru. Cred că este momentul să scoatem la lumină toate aceste lucruri care au permis abuzurile pe care le cunoaştem de aproximativ zece ani, abuzuri care au dus la încălcarea gravă a drepturilor şi libertăţilor în România, a tuturor categoriilor. Vorbim aici nu numai de oameni politic, vorbim de oameni de afaceri, de persoane foarte cunoscute din mediul universitar, pentru că această practică a ascultării telefoanelor pe aşa-zise mandate de siguranţă naţională ştim că recent a fost sancţionată şi de decizia Curţii Constituţionale.

Cred că în momentul acesta avem nevoie de a ne lămuri şi de a pune o sită foarte strânsă pentru ca aceste abuzuri să nu se mai întâmple şi de aceea decizia prim-ministrului şi a ministrului de Justiţie sunt cele care ar trebui salutate”, a spus președintele Senatului.

În ceea ce privește posibilitățile pe care Dăncilă sau Toader le au pentru a impune desecretizarea protocoalelor încheiate de DNA, Tăriceanu susține că trebuie să ne amintim faptul că SRI este sub autoritatea statului, nu în subordonarea CSAT.

„SRI-ul este o structură care funcţionează sub autorităţile române. Deci această cerere nu poate fi neglijată de SRI, dacă vine din partea prim-ministrului pentru a desecretiza aceste protocoale. Dar aceste protocoale au fost făcute de SRI şi DNA şi poate şi celelalte parchete. Ministerul Public funcţionează sub autoritatea ministrului Justiţiei şi ministrul Justiţiei, în calitatea pe care o are, este cel care poate să decidă desecretizarea acestor protocoale care s-au realizat la nivelul Ministerului Public. Nu cred că trebuie o poziţie comună a CSAT-ului, pentru că aceste lucruri nu sunt chestiuni care sunt de siguranţa naţională sub nicio formă. Ele au o altă componentă şi anume extinderea activităţilor SRI, în trecut, în câmpul Justiţiei, ceea ce este foarte grav”, a spus președintele Senatului.

Tăriceanu a ținut să adauge că „aflarea adevărului nu e o povară, este o obligaţie a tuturor, începând cu preşedintele României, care nu poate să încerce să ascundă aceste lucruri grave, pe care până acum le-a ignorat din motive de interes personal, pentru că el este produsul sistemului acesta pervertit din România, sigur că nu a mişcat un deget”.

Tag-uri:
Tariceanu, protocoale DNA, SRI DNA, Dancila, Tudorel Toader, desecretizare protocoale, CSAT, Iohannis


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-651.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-651-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Călin Popescu Tăriceanu a avut, sâmbătă seara, o intervenție telefonică la România TV pentru a discuta detaliile acestui scandal creat în jurul protocoalelor încheiate de DNA. „Ceea ce mi se pare mult mai important este luarea de atitudine a prim-ministrului şi a ministrului Justiţiei, şi cred că această atitudine pe...

Preluat de la EVZ