MAI anunță că, în contextul condițiilor meteorologice nefavorabile de luni și duminică, instituția a pregătit 5.000 de forțe de intervenție și peste 2.000 de mijloace pentru a acționa în sprijinul comunităților, situația din teren fiind în permanență monitorizată.

„În condițiile schimbării vremii, a accentuării precipitațiilor și a răcirii accentuate în aproape toate zonele țării, Ministerul Afacerilor Interne a pregătit aproximativ 5.000 de forțe de intervenție și 2.300 de mijloace în sprijinul comunităților. Menționăm că astăzi (duminică, n.r.), între orele 08.00 – 23.00, este în vigoare o atenționare de Cod galben pentru ploi, lapoviță și ninsoare, intensificări ale vântului, răcire accentuată în aproape toate zonele țării. De asemenea, până luni, 19.03.2018 la ora 12:00 este în vigoare avertizarea de Cod portocaliu pentru cursuri de râuri din județele: Arad, Alba, Bistrița Năsăud, Bihor, Brașov, Cluj, Hunedoara, Maramureș, Sălaj, Sibiu și Satu Mare”, au precizat reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI), într-un comunicat de presă.

Aceeași sursă a mai subliniat că la nivelul Centrului Național de Conducere Integrată al Ministerului Afacerilor Interne se monitorizează permanent situația din teren.

„Potrivit centralizării realizate în această dimineață, în urma ploilor de săptămâna trecută se mai înregistrează încă efecte în 53 de localități din 20 județe ale țării. O situație distinctă a apărut în județul Dâmbovița, unde s-a reactivat alunecarea de teren din satul Văleni Dâmbovița, în punctul Lunca, pe o lățime de cca. 300 m. Aceasta a afectat un număr de 11 gospodării. În urma hotărârii Comitetului Local pentru Situații de Urgență (CLSU) al comunei Văleni Dâmbovița, din cele 11 case afectate au fost evacuate 3 familii, ale căror locuințe nu mai prezentau siguranță, acestea mutându-se la rudele din localitate. Alunecarea de teren este monitorizată de către CLSU Văleni Dâmbovița, urmând ca mâine în zona afectată să sosească și specialiști care să decidă măsurile potrivite de atenuare a efectelor de alunecare”, mai arată MAI.

Totodată, reprezentanții instituției le recomandă cetățenilor să se intereseze din timp asupra prognozei meteo, să respecte indicațiile transmise la radio sau televizor de autorități și, dacă circulă în zonele unde sunt anunțate precipitații sub formă de ninsoare, să aibă autoturismele echipate corespunzător.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/5-000-de-forte-de-interventie-si-2-300-de-mijloace-pregatite-de-ministerul-afacerilor-interne-47485.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/5-000-de-forte-de-interventie-si-2-300-de-mijloace-pregatite-de-ministerul-afacerilor-interne-47485-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv