Uniformele angajaților DGPI vor fi din stofă neagră, bluzoanele din tercot sau bumbac, cu mănuși din piele și încălțăminte din piele, iar epoleții vor fi brodați cu fir metalizat alb-argintiu reprezentând frunze de stejar, potrivit unui Ordin al MAI pus în dezbatere publică.

Militarii Direcției Generale de Protecție Internă (DGPI) vor primi o normă de echipament pe care o vor utiliza pentru a cumpăra uniforma, potrivit Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit documentului publicat pe site-ul MAI, la secțiunea transparență decizională, vestonul pentru uniforma de prezentare va fi din stofă neagră, cu revere drepte, care se va încheia la un rând de nasturi din metal de culoare alb-argintiu, imprimați cu însemnul heraldic al DGPI. Petlițe (petliță: bucată de stofă colorată cusută pe partea din față a gulerului unor haine de uniformă – n.r.) vor fi aplicate pe gulerul vestonului, iar mânecile vor fi drepte, fără manșetă, formate dintr-o singură bucată, terminația fiind prevăzută cu sliț și nasturi metali. Pe umeri vor fi montați epoleți drepți din material de fond, iar la bărbați vestonul se va încheia de la stânga la dreapta și la femei invers, talia vestonului fiind ușor cambrată.

Vestonul de ceremonie va avea în plus, sub talie, două buzunare cu câte doi refileți fiecare, acoperiți de o clapă dreaptă, iar pe pieptul stâng va fi montat în partea de sus un buzunar fals. Vestonul pentru generali va avea pe umeri câte două bride din material de fond pe care vor fi montate epoleți brodați, iar cel pentru ofițeri va avea epoleții drepți fixați în cusătura mânecii.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/cum-vor-arata-uniformele-angajatilor-dgpi-serviciul-secret-al-ministerului-de-interne-47481.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/cum-vor-arata-uniformele-angajatilor-dgpi-serviciul-secret-al-ministerului-de-interne-47481-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv