Sursele citate spun că, în baza art. 7 din Legea 303/2004, care sancționează colaborarea cu Serviciile de Informații cu “eliberarea din functia de procuror”, ministrul Justiției Toader putând să ceară CSM sa ia act de destituirea șefei DNA. Reamintim că vineri Klaus Iohannis a avut o primă reacție în legătură cu protocoalele SRI-DNA. La rânsul său, Tudorel Toader a anuntat ca va cere luni 19 martie 2018 ca DNA sa prezinte Protocolul si sa se procedeze la desecretizarea acestuia.

“Nu a existat un protocol de colaborare SRI-DNA si nici protocol secret Coldea/Kovesi. Nu au existat echipe mixte SRI-procurori”. In baza art. 7 din Legea 303/2004, care sanctioneaza colaborarea cu serviciile de informatii cu “eliberarea din functia de procuror”, ministrul Justitiei Tudorel Toader trebuie sa ceara CSM sa ia act de incetarea functiei“, spun jurnaliștii de la Lumea Justiției.

Președinția PASEAZĂ RESPONSABILITATEA PROTOCOALELOR SRI-DNA. „NU au fost APROBATE de CSAT”. Șeful COMISIEI SRI reacționează la poziția președintelui

Protocoale semnate în 2009, SRI-PÎCCJ

Potrivit informatiilor detinute de jurnaliștii de la Luju.ro, Kovesi a semnat in anul 2009 protocolul SRI-PICCJ, pe cand era Procurorul General al Romaniei.

“Avem informatii ca Protoculul SRI – PICCJ a fost semnat pe de o parte pentru SRI de ex-directorul SRI George Maior si adjunctii sai, iar pe de cealalta parte, din partea PICCJ de Kovesi si adjunctii ei de la acea vreme. Acest protocol a adaugat la lege si a creat o justitie secreta, care s-a concretizat printr-o cooperare comuna realizata prin sute de echipe mixte”, au precizat sursele citate.

Colaborarea intre magistrati si serviciile de informatii este interzisa prin Legea 303/2004:

Existenta unui protocol de cooperare intre SRI si marile parchete pe dosarele penale – altele decat cele care au ca obiect infractiuni ce tin de siguranta nationala, din care coruptia si evaziunea fiscala nu fac parte – incalca flagrant Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor care prevede interdictii si sanctiuni severe:

“Art. 7 – (1) Judecatorii, procurorii, magistratii-asistenti, personalul de specialitate juridica asimilat acestora si personalul auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si parchetelor nu pot fi lucratori operativi, inclusiv acoperiti, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informatii.

(2) Persoanele prevazute la alin. (1) completeaza, anual, o declaratie autentica, pe propria raspundere potrivit legii penale, din care sa rezulte ca nu sunt lucratori operativi, inclusiv acoperiti, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informatii.

Tag-uri:
kovesi, prococoale, dna, sri, augustin, lazar, iohannis, toader


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-690.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-690-300x37.pngrootstireaActualitate/Esential
Sursele citate spun că, în baza art. 7 din Legea 303/2004, care sancționează colaborarea cu Serviciile de Informații cu “eliberarea din functia de procuror”, ministrul Justiției Toader putând să ceară CSM sa ia act de destituirea șefei DNA. Reamintim că vineri Klaus Iohannis a avut o primă reacție în...

Preluat de la EVZ