Meteorologii anunță, pentru săptămâna viitoare, vreme deosebit de rece, cu temperaturi mai scăzute decât cele normale, iar în mare parte din țară se vor înregistra precipitații. Spre finalul lunii martie se întrevede o încălzire treptată, au precizat reprezentanții ANM.

„Săptămâna viitoare, vremea va fi deosebit de rece, vor fi temperaturi mult mai coborâte față de ce ar fi normal în ultima parte a lunii martie. Vor fi temperaturi care ziua nu vor trece de -4, -5 grade în Moldova, 0 grade în partea de sudul țării, iar în București vor fi în jur de 0 grade. Vor fi temperaturi negative noaptea, -4 și -6 grade și temperaturi spre limita gerului sau chiar sub -10 grade în nordul, centrul, nord-estul țării în special în nordul Moldovei. Așteptăm precipitații care o să continue săptămâna viitoare, ce vin dinspre bazinul Mării Mediterane. Acolo se vor forma depresiuni atmosferice ce vor veni înspre Peninsula Balcanică, Marea Neagră. Ca urmare, în mare parte din țară, dar mai ales în jumătatea de sud, vor fi intervale cu precipitații, primele vor începe chiar de mâine și vor ține până marți seara. Ulterior, așteptăm alte precipitații la mijlocul săptămânii, spre ziua de joi. În condițiile în care temperaturile vor fi coborâte, probabil că și în partea sudică vor fi ninsori”, a precizat, pentru Mediafax, meteorogolul de serviciu al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Mihai Huștiu.

Sursa citată a mai explicat că vom avea zăpadă și polei în următoarele zile.

„Dacă până acum zăpada s-a așternut în Moldova, unde în această dimineață aveam și 25 de centrimetri de zăpadă la stația meteo Rădăuți, în noaptea de luni spre marți, dar și marți și spre mijlocul săptămânii, un strat de zăpadă este prognozat să se depună și în partea sudică a țării, inclusiv în București. Este de menționat și poleiul, mai ales începând din această după-amiază, dar și de mâine. Sunt temperaturi în jur de 0 grade, sunt precipitații mixte, ceea ce înseamnă de fapt producere de polei în anumite zone, dar mai ales în partea sudică, sud-vestică. Asta ar fi pentru săptămâna viitoare, chiar înspre 25 martie urmând ca vremea să se mai încălească, iar la final de lună să ne apropiem treptat de normalul perioadei. Pentru final de lună, ar însemna temperaturi ziua cam între 8 și 15 grade, deci după 25 martie se întrevede o încălzire treptată a vremii”, a mai explicat meteorologul.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/prognoza-meteo-vreme-deosebit-de-rece-pentru-final-de-martie-cand-se-va-incalzi-47487.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/prognoza-meteo-vreme-deosebit-de-rece-pentru-final-de-martie-cand-se-va-incalzi-47487-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv