Aleşii judeţeni din Timiş au acordat marţi un vot simbolic “Declaraţiei de Reunire” a Basarabiei cu România, prin care şi-au exprimat susţinerea pentru “dreptul la autodeterminare al basarabenilor”.

“În plenul Consiliului Judeţean Timiş am acordat un vot simbolic ‘Declaraţiei de Reunire’ a Basarabiei cu România. Toţi consilierii judeţeni, indiferent de formaţiunile politice, ne declarăm susţinerea pentru dreptul la autodeterminare al basarabenilor şi ne exprimăm solidaritatea deplină faţă de consiliile locale care şi-au afirmat deschis declaraţiile de reîntregire naţională”, a scris preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, administraţia judeţeană din Timiş îndeamnă toate unităţile administrativ-teritoriale “să urmeze cu încredere şi curaj acest exemplu de demnitate naţională”, informează Agerpres.

În “Declaraţia de Reunire” este evocată “legătura istorică adâncă dintre românii din România şi cei din Basarabia, care din punct de vedere istoric, lingvistic, cultural şi religios sunt unul şi acelaşi neam”.

“Poporul român nu poate sărbători Centenarul Unirii fără o parte din teritoriile româneşti care au făcut obiectul marii sărbători de la Alba Iulia, în 1918. Să facem tot ce stă în puterea noastră pentru reîntregirea tării în Anul Centenar 2018”, se afirmă în declaraţie, potrivit unui comunicat al CJ Timiş.

Tag-uri:
unire, romania, basarabia


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-873.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-873-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Aleşii judeţeni din Timiş au acordat marţi un vot simbolic 'Declaraţiei de Reunire' a Basarabiei cu România, prin care şi-au exprimat susţinerea pentru 'dreptul la autodeterminare al basarabenilor'. 'În plenul Consiliului Judeţean Timiş am acordat un vot simbolic 'Declaraţiei de Reunire' a Basarabiei cu România. Toţi consilierii judeţeni, indiferent de...

Preluat de la EVZ