Instanţa de judecată a mai dispus confiscarea sumei de 20.000 de lei de la Ana Horvath.Fodor Zsolt va fi obligat ca pedeapsă complementară să efectueze 80 de zile muncă în folosul comunităţii la RADP. Ana Horvath a declarat că va contesta decizia Curţii de Apel Cluj.

Care sunt acuzațiile procurorilor

Potrivit procurorilor DNA, Horvath ar fi intervenit pentru urgentarea eliberării unei autorizaţii de construcţii în beneficiul omului de afaceri. În contrapartidă, acesta ar fi achitat contravaloarea unor bilete la festivalul UNTOLD, pentru voluntarii implicaţi în campania electorală a Anei Horvath.

Fostul viceprimar s-a declarat nevinovată, a recunoscut că s-a interesat de procesul de evaluare a solicitării privind autorizaţia respectivă şi a declarat judecătorului că a solicitat informaţii de la departamentele responsabile pentru oricine a venit în audienţă la cabinetul său. Pentru a îşi susţine nevinovăţia, Horvath a refuzat să presteze muncă în beneficiul comunităţii, forţând mâna judecătorului să-i stabilească o pedeapsă cu executare, potrivit informațiilor muzicainstanțelor.ro

„Dacă acceptam să prestez muncă în folosul comunităţii, ar fi fost ca şi cum aş fi recunoscut vinovăţia”, ne-a spus Horvath.

Ana Horvath a fost susţinută la pronunţare de numeroşi membri ai comunităţii maghiare, printre care oameni de cultură, actorul multilaureat UNITER Zsolt Bogdan sau Horvth Istvan, preşedintele Institutului pentru Studierea Problemelor Minorităţilor Naţionale.

Horvath, militant al comunităţii maghiare

Horvath este un cunoscut militant al comunităţii maghiare, care s-a implicat în susţinerea multor evenimente culturale ale fundaţiilor specializate. În cadrul procesului au fost chestionaţi mai mulţi reprezentanţi ai asociaţiilor culturale finanţate de primărie, inclusiv reprezentanţi ai comunităţii româneşti.

Fostul viceprimar ne-a declarat că nu împărtăşeşte opinia că ar fi un proces politic, dar că i se pare curios faptul că mandatul de interceptare emis de SRI pe numele dânsei, pe siguranţă naţională, nu a putut fi desecretizat nici măcar la solicitarea judecătorului.

Citiţi aici o relatare din toamna trecută, când Ana Horvath a fost audiată de instanţa de judecată. A spus atunci că viceprimarul nu are nicio putere executivă la Cluj.

Ana Horvath : ”România e stat securist!”

Pentru presa maghiară, Ana Horvath a declarat după pronunţarea sentinţei că a simţit pe pielea ei în ultimul an că România este un stat securist. Horváth Anna a fost condamnată la închisoare cu executare. Sentința nu este definitivă.

”Sunt aici, și dacă ar trebui să o iau de la capăt, aș face-o cu aceeași credință neclintită!

Aș minți dacă aș spune că mă surprinde decizia de astăzi. Apropiații mei știu că m-am pregătit pentru orice eventualitate. Nu pentru că aș fi comis o ilegalitate, ci pentru că, în ultimele 525 de zile, am constatat pe propria piele că România este un stat securist.

Înainte să vorbesc despre sentință, doresc să spun câteva cuvinte despre circumstanțele de azi dimineață, deoarece cred că au un mesaj. Decizia Curții de Apel Cluj, care ar fi trebuit să fie una rostită în mod public, a fost amânată de trei ori, ultima dată pentru vineri dimineața la 8.30. La ora 8 Curtea s-a pronunțat deja, în spatele ușilor închise. Dacă e inuman ceea ce s-a întâmplat aici, astăzi, vă las să decideți fiecare.

Din păcate, această decizie demonstrează, fără îndoială, că, dacă ”autoritățile locale” ale statului securist au decis, în urmă cu doi ani, să declare că viceprimarul maghiar din Cluj-Napoca reprezintă un factor de risc pentru securitatea națională și să o elimine din spațiul public, arătând o lecție și pentru suporterii acesteia, atunci pot acționa în acest sens fără nicio rezervă.

Cei care încearcă să interpreteze decizia de astăzi în baza legilor statului de drept, le transmit să nu se obosească! În România statul de drept nu există. Și dacă a existat vreodată, a încetat să mai existe.

Dacă aș fi dramaturg, cu siguranță aș încerca, în cadrul concursului de proiecte dramaturgice planificat de UDMR pentru anul Centenarului, să întrec ”Procesul” lui Kafka, dar nu sunt dramaturg. Sunt politician și avocat.

Prin urmare, transmit celor care se opun cu atâta vehemență reformei legilor justiției și modificării Codului Penal – din care mai mult de o treime a fost deja declarat neconstituțional – să studieze cu mare atenție acest caz! Să nu treacă cu superficialitate peste niciun detaliu, pentru că ceea ce se întâmplă în acest “dosar” se poate întâmpla oricui, nu doar politicienilor, se poate întâmpla oricui, în orice moment, fie că ești om de afaceri, simplu formator de opinie sau orice om care muncește pentru comunitate cu onestitate, dăruire și devotament.

Tag-uri:
sentinta, Ana Horvath, scandal, kelemen, hunor


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1167.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1167-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Instanţa de judecată a mai dispus confiscarea sumei de 20.000 de lei de la Ana Horvath.Fodor Zsolt va fi obligat ca pedeapsă complementară să efectueze 80 de zile muncă în folosul comunităţii la RADP. Ana Horvath a declarat că va contesta decizia Curţii de Apel Cluj. Care sunt acuzațiile procurorilor Potrivit...

Preluat de la EVZ