Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Structura Centrală au anunțat că, împreună cu ofițeri DGA, au efectuat două percheziții și au luat, luni, măsura arestării preventive sub control judiciar faţă de Luciana Boboc, fost Preşedinte-Director General al Casei de Asigurări de Sănătate Brăila, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la comiterea infracțiunii de fraudă informatică în formă continuată, instigare la comiterea infracțiunii de uz de fals în formă continuată şi instigare la comiterea infracțiunii de fals intelectual în formă continuată.

Luciana Boboc a devenit, astfel, inculpată într-un dosar mai vechi, denumit Dosarul „Ahmeya”, în care, pe14 martie 2016, au fost trimiși în judecată farmaciști și medici, pentru decontarea ilegală a sute de rețete, în special pentru bolnavi de cancer, în valoare de 5,18 milioane lei, adică în jur de 1,15 milioane euro.

Practic, prin rechizitoriul din data de 14.03.2016 întocmit de procurorul DIICOT „s-a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Ștefan (fostă Sgîrcitu) Liliana, SC AHMEYA PHARM SRL, Crețu Paul

Vasile Sorica, vasile Daniela și Serghiev Iolanda Ionica”. Anchetatorii au reținut că aceștia, „acționând în cadrul unui grup de criminalitate organizată, au decontat ilegal sume importante de bani de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Brăila, în baza unor rețete emise în mod fictive”.

Astfel, în anul 2009 a fost înfiinţată societatea SC Ahmeya Pharm SRL – (farmacie), administrator fiind Liliana Valentina Ştefan (fostă Sgîrcitu).

Prin intermediul acestei societăţi, în complicitate cu medici şi funcţionari din cadrul Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate Brăila şi Constanţa, cu ştiinţa majorităţii angajaţilor din cadrul celor patru puncte de lucru ale societăţii, inculpaţii au decontat ilegal sume importante de bani, simulând eliberarea unor medicamente din stocuri scriptice în baza unor reţete fictive, eliberate de medici specialişti sau de familie.

„În cursul anului 2011, în calitate de Preşedinte-Director General al Casei de Asigurări de Sănătate Brăila, Luciana Boboc a aderat la gruparea infracţională constituită în scopul anterior menţionat şi a contribuit la decontarea ilegală de către S.C. AHMEYA PHARM S.R.L. a unui număr de 141 (o sută patruzeci şi una) prescripţii medicale emise de medicul Paul Crețu, în sumă de 2.239.952 lei şi 239 (două sute treizeci şi nouă) prescripţii medicale emise de medicul Sorica Vasile, în sumă de 2.943.735 lei prin neîndeplinirea sau îndeplinirea defectuoasă a atribuțiilor de serviciu”, precizează DIICOT.

Procurorii mai arată că, „prin ordonanţa din data de 05.10.2015 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, constatându-se că inculpata Boboc Luciana are calitatea de avocat, s-a dispus disjungerea cauzei în privinţa acesteia şi continuarea cercetărilor într-un dosar penal separat, sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, şi abuz în serviciu în formă continuată”.

Ulterior disjungerii, au rezultat date noi „cu privire la contribuția inculpatei Boboc Luciana la activitatea infracțională, stabilindu-se că aceasta, dincolo de acțiunea abuzivă desfășurată în calitate de Preşedinte – Director General al Casei de Asigurări de Sănătate Brăila, a acționat decisiv pentru constituirea grupului infracțional organizat cercetat în cauza inițială și pentru conceperea mecanismului fraudulos ce a avut drept urmare prejudicierea bugetului Casei Județene de Asigurări de Sănătate Brăila cu impresionante sume de bani”.

Tag-uri:
bolnavi, cancer, afaceri, ilegale, DIICOT, casa de asigurari, sanatate, DGA


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/luciana-boboc-sefa-casa-asigurari-braila.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/luciana-boboc-sefa-casa-asigurari-braila-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Structura Centrală au anunțat că, împreună cu ofițeri DGA, au efectuat două percheziții și au luat, luni, măsura arestării preventive sub control judiciar faţă de Luciana Boboc, fost Preşedinte-Director General al Casei de Asigurări...

Preluat de la EVZ