Afirmația lui Juncker este una care cu siguranță va stârni controverse, având în vedere faptul că există state din Uniune, ărintre care Franța, care se opun extinderii.

„Dacă nu ne deschidem spre ţările din acea regiune extrem de complicată şi tragică şi dacă nu le oferim o perspectivă europeană, vom asista la reizbucnirea războiului în acea zonă, aşa cum am văzut în anii 1990″, a declarat Juncker, potrivit Agerpres.ro.

„Nu vreau să văd o revenire a războiului în Balcani, aşa că trebuie să ne deschidem către ei”, a mai spus el.

Parlamentul European adoptă o poziție de extinedere a UE în regiunea Balcanilor Occidentali, regiune care încă se află sub semnul războaielor etnice care s-au desfășurat în anii 1990.

Pe de altă parte, președintele Franței, Emanuel Macron susține că acest lucru este imposibil de realizat, cel puțin în doar câțiva ani.

„Să avem 30, 32 (de state membre) peste câţiva ani? Cu aceleaşi reguli, pur şi simplu nu este realizabil”, a declarat Macron.

Tag-uri:
balcani, razboi, state, membre, comisia, europeana


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/button-share-1232.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/button-share-1232-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Afirmația lui Juncker este una care cu siguranță va stârni controverse, având în vedere faptul că există state din Uniune, ărintre care Franța, care se opun extinderii. „Dacă nu ne deschidem spre ţările din acea regiune extrem de complicată şi tragică şi dacă nu le oferim o perspectivă europeană, vom...

Preluat de la EVZ