Comisia Europeană propune obligativitatea introducerii datelor biometrice pe cărțile de identitate din Uniunea Europeană, pentru evitarea folosirii documentelor false de către infractori de drept comun și de teroriști, în contextul în care România este pe primul loc în clasamentul falsificărilor.

“Comisia Europeană propune îmbunătățirea elementelor de securitate ale cărților de identitate ale cetățenilor UE (…). În contextul în care aproximativ 80 de milioane de europeni nu au cărți de identitate care să poată fi scanate deoarece nu au elemente biometrice de identificare, obiectivul este blocarea utilizării documentelor false de către teroriști și infractori de drept comun care vor să ajungă din state extracomunitare în spațiul UE”, anunță Comisia Europeană într-un comunicat postat pe site-ul instituției.

Printre măsurile propuse de Comisia Europeană se numără adoptarea unor standarde comune de securitate la nivel comunitar și “obligativitatea transpunerii datelor biometrice pe cardurile de identitate”, adică a amprentelor și imaginilor faciale.

“Securitatea a fost una dintre prioritățile actualei Comisii Europene încă din prima zi. Continuăm să susținem eforturile statelor membre de a proteja mai bine cetățenii și de a le garanta drepturile. Astăzi, intensificăm acțiunile pentru a-i lipsi pe infractorii de drept comun și pe teroriști de instrumentele și resursele de care au nevoie pentru a comite delictele, respectând angajamentul în sensul unei Uniuni Europene care să ofere protecție”, a declarat Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene.

Date furnizate de Agenția UE pentru protecția frontierelor (Frontex) arată că România ocupă primul loc la capitolul documente de identitate falsificate, potrivit site-ului agenției ANSA. Pe locurile următoare se situează Italia și Grecia.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/comisia-europeana-vrea-sa-impuna-obligativitatea-amprentelor-digitale-pe-cartile-de-identitate-48139.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/comisia-europeana-vrea-sa-impuna-obligativitatea-amprentelor-digitale-pe-cartile-de-identitate-48139-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv