Președintele Franței, Emmanuel Macron, a denunțat, în Parlamentul European, tendințele naționaliste și populiste, susținând că există riscul unui “război civil” în Europa și subliniind că soluția “nu este democrația autoritară, ci autoritatea democrației”.

“Nu putem pretinde că ne aflăm în vremuri normale, există dubii asupra Europei, apare un fel de război civil european, dar nu trebuie să cedăm fascinației sistemelor nonliberale și egoismelor naționale”, a declarat Emmanuel Macron marți, într-un discurs rostit în Parlamentul European, conform publicațiilor Les Echos, La Repubblica și postului France24.

“Unii ne spun că cetățenii nu mai vor Europa. Dar nu cetățenii sunt cei care au abandonat ideea europeană, ci suntem amenințați de trădarea unor categorii de intelectuali”, a avertizat liderul Franței, denunțând “naționalismul”.

Emmanuel Macron a subliniat că trebuie “reactivată Europa popoarelor, prin alimentarea sursei democrației, prin “forța modelului democratic european”. “Este vorba de modelul democratic care ne aduce împreună, acest model nu este nici abstract, nici desuet”, a insistat Macron.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/macron-crede-ca-exista-riscul-unui-razboi-civil-in-europa-si-denunta-nationalismul-si-populismul-48129.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/macron-crede-ca-exista-riscul-unui-razboi-civil-in-europa-si-denunta-nationalismul-si-populismul-48129-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv