„Au fost nişte amănunte extrem de interesante şi mărturisiri ale fostei doamne ministru din perioada PSD legate de modul în care la o instituţie subordonată Ministerului Justiţiei, în acea perioadă, se numeau şefi la recomandarea unui fost şef al unui serviciu special de informaţii. Persoana numită, întâmplător sau nu, este o persoană care are dosar şi sentinţă de agent al securităţii din perioada comunistă. Cred că ceea ce a spus doamna Stănoiu astăzi trebuie să facă obiectul şi Comisiei de anchetă a activităţii SRI şi această comisie să nu se mai rezume doar la ceea ce s-a întâmplat după anul 2005, ci şi la ceea ce s-a întâmplat înainte. Este vorba de Marian Ureche, care a fost agent al securităţii în perioada comunistă, care o avea ca informator pe doamna Rodica Stănoiu, a fost şi un proces pe care doamna Stănoiu l-a pierdut”, a afirmat Goţiu, după şedinţa Comisiei de anchetă privind arhiva SIPA, potrivit agerpres.ro.

El a adăugat că se aşteaptă ca preşedintele Comisiei SIPA să ia legătura cu cei din Comisia SRI pe această temă.

„Comisia să se orienteze pe ceea ce s-a întâmplat cu arhiva şi cum a fost folosită şi înainte de 2005”, a spus Goţiu, membru în Comisia SIPA.

Preşedintele Comisiei de anchetă privind arhiva SIPA, Viorel Salan, a precizat că membrii comisiei vor analiza toate propunerile şi vor lua o decizie.

„Considerăm că scopul a fost atins pentru ziua de azi şi ne propunem să elucidăm toate împrejurările privind emiterea HG 127 din 2006, dar şi cele care ţin de inventarierea şi de ce până în momentul de faţă această arhivă nu a fost predată, cu ambele componente care reveneau DGPA. Vom continua şi în săptămânile viitoare cu audieri”, a afirmat Salan.

Comisia parlamentară de anchetă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru a clarifica aspectele ce ţin de desfiinţarea Direcţiei Generale de Protecţie şi Anticorupţie i-a audiat, marţi, pe foştii miniştri ai Justiţiei Mona Pivniceru, Rodica Stănoiu şi Robert Cazanciuc.

Tag-uri:
SIPA, arhiva SIPA, comisia sipa, comisia sri, SRI, sef SRI, securitate, Mihai Gotiu


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/button-share-1231.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/button-share-1231-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
„Au fost nişte amănunte extrem de interesante şi mărturisiri ale fostei doamne ministru din perioada PSD legate de modul în care la o instituţie subordonată Ministerului Justiţiei, în acea perioadă, se numeau şefi la recomandarea unui fost şef al unui serviciu special de informaţii. Persoana numită, întâmplător sau nu,...

Preluat de la EVZ