Fraza respectivă face parte din răspunsul dat de curând de sus-numitul la întrebarea despre referendumul privind familia.

Afirmaţia este falsă, deformată şi deformatoare. Pentru a submina demersul, neopunându-i-se deschis, Cioloş se face că nu înţelege semnificaţia şi importanţa noţiunii de familie compusă din bărbat şi femeie (şi a consemnării sale în Constituţie) şi îi opune nevoia de educaţie. Dar, în oricare realitate, în afară de cea progresistă, care urmăreşte desfiinţarea familiei prin desacralizarea şi vulgarizarea ei, cele două nu se opun nici cu un micron. Ba, dimpotrivă, se completează. Numai că făcând astfel el a încercat să devieze discuţia de la fondul ei: nu mai discutăm despre familie, căci ne explică mai încolo, aceasta este o temă secundară, ci despre educaţie, temă agreată de mai toată lumea.Ca şi cum, de exemplu, la întrebarea: Locomotive electrice sau cu abur? – s-ar răspunde: Să vedem dacă avem fier, căci fără fier nicio locomotivă nu poate funcţiona!

Construcţia dlui Cioloş nu este numai logic defectă şi conceptual goală, dar şi contrazisă de realitate. În comunism s-a făcut educaţie, în mare parte, mai solidă, mai serioasă decât cea de astăzi, educaţie care a încorporat, încă din primele zile ale noului regim, şi elementele care porneau de la valorile pe care se construia societatea comunistă, şi, totuşi, acest lucru nu a împiedicat ca proiectul să eşueze. Educaţia comunistă nu a fost salvatoare, chiar dacă ea a afectat puternic caracterul oamenilor, ceea ce resimţim astăzi.

Da, este nevoie de educaţie, toată lumea este de acord cu această necesitate, dar educaţia nu este decât un mijloc pentru formarea membrilor unei societăţi şi nu un fundament al acesteia. Dl Cioloş încearcă să ne dea însă o perspectivă inversată – extrem de confortabilă pentru acest moment, în care progresismul este în ofensivă încercând să modifice total tiparul de societate – şi ne anunţă ultimativ şi definitiv că educaţia este fundamentul societăţii ceea ce nu este adevărat: fundamentul societăţii este constituit de sistemul de credinţe şi valori pe baza căruia se defineşte societatea respectivă şi îşi compune sistemul de educaţie. Dacă sistemul de valori asumat este unul creştin, nu am să fac o educaţie progresistă, nazistă sau comunistă, toate, fiind cam acelaşi drac. Educaţia nu are valoarea de sistem de referinţă, de temelie de construcţie, ea este după cum spun definiţiile un ansamblu de metode şi de măsuri, … un proces de influenţare cu scopul formării şi dezvoltării de însuşiri morale, intelectuale, fizice ale copiilor, tinerilor oamenilor, colectivităţilor umane…. (vezi definiţia completă în DEX sau o alta în documentul de pe forum.portal.edu.ro). Educaţia este mijlocul prin care construim tipul de membri ai societăţii pe care ni-i dorim în raport de tipul de societate în care dorim să trăim.

Da, este nevoie de educaţie, dar educaţia nu intră în coliziune cu familia. Este definită însă funcţie de ce fel de familie avem, adică de ce valori ne asumăm. Dacă este vorba de progresism, în care familia poate fi din oricine cu oricine şi cu orice, chiar din mine cu mine, atunci vom avea un fel de educaţie. Dacă este vorba de a construi o societate capitalistă individualistă, egoistă şi rapace, vom avea un fel de educaţie. Dacă însă vrem să construim o societate armonioasă, morală, în care să fim orientaţi către cei din jurul nostru, atunci vom avea un alt tip de educaţie.

Nu pot să nu remarc aroganţa dispreţuitoare, proprie tuturor elitelor progresiste, cu care priveşte dl Cioloş către (probabil că aşa îi zice în gândul său) „prostime”. Adică către cele trei milioane de români care au semnat iniţaitiva de modificarea a Constituţiei şi pe care îi execută scurt: persoane care au pierdut contactul cu realitatea! Etichetă sinonimă cu „duşi cu pluta”, sau, conform tratatelor medicale, suferind de schizofrenie, paranoia, schizofrenie paranoidă. O jignire mare cât golul din interiorul dlui Cioloş, important “foncţionar” european. Neplăcut, dar măcar sincer şi pe deplin lămuritor re-început de drum politic al marei speranţe a Bruxelului şi a dlui Soros personal (cu care rimează nu numai la nume ci şi la concepţii).

Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației

Tag-uri:
ciolos


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/button-share-1498.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/button-share-1498-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInvitaţii evz
Fraza respectivă face parte din răspunsul dat de curând de sus-numitul la întrebarea despre referendumul privind familia. Afirmaţia este falsă, deformată şi deformatoare. Pentru a submina demersul, neopunându-i-se deschis, Cioloş se face că nu înţelege semnificaţia şi importanţa noţiunii de familie compusă din bărbat şi femeie (şi a consemnării sale...

Preluat de la EVZ