Bătrâna a început cursurile luni, într-o şcoală din statul Chiapas (în sud), făcându-şi apariţia printre elevii care i-ar putea fi strănepoţi şi remarcându-se nu doar prin părul său alb, ci şi printr-un entuziasm deosebit. ”Sunt gata să dau totul. Astăzi este o zi minunată”, a declarat proaspăta liceană, îmbrăcată în uniformă şcolară – fustă neagră şi tricou alb -, la care a asortat, într-o notă personală, un pulover roz decorat cu perle.

”Doamna Lupita”, cum este denumită cu afecţiune, a fost primită cu urale în şcoala numărul doi din Tuxla Gutiérrez, capitala statului Chiapas, scrie Agerpres, care citeaza AFP. După ce s-a aşezat în bancă, bătrâna a luat cu meticulozitate notiţe la chimie şi matematică şi a participat chiar şi la cursul de dansuri tradiţionale.

Guadalupe a crescut în sărăcie şi şi-a petrecut copilăria ajutându-şi familia să cultive porumb şi fasole în loc să meargă la şcoală.
După aceea, a devenit vânzătoare de carne de pui în pieţe, s-a căsătorit şi a avut şase copii. Când a împlinit 92 de ani, bătrâna s-a decis să înveţe să citească în cadrul unui program de alfabetizare. Cu zâmbetul pe buze, Guadalupe spune că acum ”poate să le scrie o scrisoare nepoţilor ei”.

În 2015, a început şcoala primară şi a urmat un program intensiv. Visul său este să termine liceul înainte de împlinirea vârstei de 100 de ani şi să devină educatoare la creşă. ”M-au întrebat dacă vreau să merg şi la facultate şi am spus că nu, pentru că nu mă mai pot deplasa singură”, mărturiseşte liceana.

Tag-uri:
liceana, guadalupe, mexic


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/button-share-1545.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/button-share-1545-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Bătrâna a început cursurile luni, într-o şcoală din statul Chiapas (în sud), făcându-şi apariţia printre elevii care i-ar putea fi strănepoţi şi remarcându-se nu doar prin părul său alb, ci şi printr-un entuziasm deosebit. ''Sunt gata să dau totul. Astăzi este o zi minunată'', a declarat proaspăta liceană, îmbrăcată...

Preluat de la EVZ