Senatul a adoptat, azi, un proiect de lege pentru completarea Legii 202/2002 privind egalitatea de șanse și tratament între femei și bărbații, prin care angajații MAI vor putea da amenzi între 3.000 și 100.000 lei pentru hărțuire sexuală și psihologică.

Astfel, nu doar inspectorii din cadrul Inspecției Muncii și cei de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pot amenda persoane pentru hărțuire, ci și ofițerii și subofițerii Ministerului Afacerilor Interne, prin inițiativa adoptată luni de senatori.

Senatul a adoptat raportul cu amendamente al proiectul de lege inițiat de mai mulți parlamentari PSD-ALDE, precum și din Opoziție, PNL și USR cu 93 de voturi pentru, două abțineri și trei voturi împotrivă.

Primul amendament adoptat de Senat, la art 6, după alineatul 1 se introduce alineatul 1¹: “Este interzis orice comportament de hărțuire, hărțuire sexuală sau hărțuire psihologică definite conform prezentei legi, atât în public, cât și în privat.”

Un alt amendament prevede modificarea alineatul (1) al articolului 37, care va avea următorul conținut: “Constituție contravenții și se sancționează cu amendă contravențională de la 3.000 la 100.000 lei, dacă fapta nu a fost săvârșită în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerată infracțiune, încălcarea dispozițiilor art. 6 alin. (1), (1¹) ș (2)-(4), art. 7 alin. (2), art. 8, art. 9 alin. (1), art. 10 alin. (1)-(4), (6), (8) și (9), art. 11-22 și art. 29.”

Tot la articolul 37 al proiectul de lege, la alineatul (3), după litera b) se introduce o nouă literă, litera c), cu următorul cuprins: “Ministerul Afacerilor de Interne prin ofițerii și subofițerii din cadrul său, în cazul contravențiilor constatând în încălcarea dispozițiilor art 6 alin. (1¹).”

Senatul a adoptat inițiativa legislativă, în calitate de prim for sesizat, urmând ca for decizional să fie Camera Deputaților.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/proiect-prin-care-angajatii-mai-pot-da-amenzi-pentru-hartuire-in-public-si-privat-adoptat-de-senat-48291.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/proiect-prin-care-angajatii-mai-pot-da-amenzi-pentru-hartuire-in-public-si-privat-adoptat-de-senat-48291-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv