Circa 28.500 de militari americani sunt desfăşuraţi în Coreea de Sud, iar spaţiul aerian şi maritim din regiune este monitorizat permanent de forţele SUA, menţionează AFP, conform agerpres.ro.

Cu toate acestea, secretarul american al apărării, James Mattis, a afirmat luni, înaintea unei întâlniri cu omologul său thailandez, că este optimist privind rezultatele dialogului cu Phenianul, transmite Reuters.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, urmează să se întâlnească cu Kim Jong Un la sfârşitul lui mai sau începutul lui iunie.

O analiză publicată în cotidianul Korea Herald amintește că, deși Kim Jong-un a anunțat, sâmbătă, spre surprinderea întregii lumi că statul său suspendă testele nucleare și de rachete și își închide situl de testare, Phenianul nu a vorbit deloc despre ce urmează să se petreacă în legătură cu arsenalul nuclear aflat deja în posesia sa.

Acest lucru nu a făcut decât să creeze și mai mult scepticism cu privire la o presupusă poziție comună a SUA și a Coreei de Nord.

Administrația prezidențială a liderului de la Casa Albă, Donald Trump, a anunțat că va accepta doar „denuclearizarea completă, verificabilă și ireversibilă” a statului condus de Kim Jong-un. Orice beneficiu, cum ar fi ridicarea sancțiunilor economice, ar veni doar după acest fapt.

Tag-uri:
kim jong, trump, sua, armata sua, summit coreea, coreea de nord, denuclearizare


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/button-share-1751.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/button-share-1751-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Circa 28.500 de militari americani sunt desfăşuraţi în Coreea de Sud, iar spaţiul aerian şi maritim din regiune este monitorizat permanent de forţele SUA, menţionează AFP, conform agerpres.ro. Cu toate acestea, secretarul american al apărării, James Mattis, a afirmat luni, înaintea unei întâlniri cu omologul său thailandez, că este optimist...

Preluat de la EVZ